Postovani

obracam se vezano uz problem odvodne resetke na cesti izmedju DV i nebodera Rastocine 5? Naime pri svakoj kisi tamo se nakupi toliko velika kolicina vode da je jednostavno nemoguce proci bez da do gleznja gazis kroz vodu.

Pisala sam mjesnom odboru koji je proslijedio poruku KD ViK, te je od njihove strane odgovoreno da je resetka ociscena. Medjutim ovo su slike od danas (14.03.2021.) na kojima se vidi da je isti problem i dalje prisutan. Dakle – ili nije ocisceno ili je nesto drugo u pitanju a ne samo jednostavno zacepljenje.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Jel / 15.03.2021.

Poštovani,
u Rijeka prometu d.d. nisu imali saznanja da navedeni slivnik između Dječjeg vrtića i nebodera Rastočine 5, ne samo da nije spojen na mješovitu kanalizaciju, već je izveden sam za sebe te da je upitne upojnosti.
Neposredno nakon što smo dobili Vaš upit, intervenirala je nadležna služba Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija i slivnik očistila 10. veljače ove godine. Nekoliko dana poslije djelatnici ViK-a ponovno su obišli tu lokaciju kako bi se uvjerili da je slivnik čist i da funkcionira. Ujedno su Rijeka prometu dojavili problem koji se, kako navodite, učestalo ponavlja te je, nakon ispitivanja stanja, dogovoreno da će se obaviti radovi na bušenju unutar slivnika kako bi se osigurala veća upojna moć, posebice uslijed obilnih padalina. Ti radovi će se obaviti neposredno nakon potpisivanja godišnjeg ugovora s odabranim izvođačem radova, što je u tijeku, a nakon provedbe postupka nabave.
U Rijeka prometu i ViK-u zahvaljuju Vam na dojavi te ljubazno mole za još malo strpljenja i razumijevanje, kako bi se ovaj problem dugoročno riješio.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite