Mjesecima pa i više odvezani psi bez nadzora šeču poSrdočima u popodnevnim i včernjim satima laju te režu na prolaznike vrše nuždu po pločnicima i portunima _ Molim redarstvo da više pažnje posveti tom višegodišnjem problemu !!! Pozdrav !

giovani / 19.01.2018.

Poštovani,
prije svega, zahvaljujemo Vam na javljanju i skretanju pažnje na problematiku pasa koji se slobodno i bez nadzora kreću na području Srdoča, s čim je Komunalno redarstvo Grada Rijeke svakako već upoznato. Stoga se i poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se taj problem riješio u što je moguće kraćem roku. Direkcija za komunalno redarstvo, temeljem Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te Zakona o zaštiti životinja, redovito provodi nadzor na Srdočima. Riječ je uglavnom o nesavjesnim vlasnicima koji puštaju svoje ljubimce bez povodca, pa se nekontrolirano kreću javnim površinama.
Nadamo se da razumijete kako, osim velikog broja registriranih pasa, kontrolu otežava i činjenica da komunalni redar mora na licu mjesta zateći psa i utvrditi identitet vlasnika, kako bi se osoba mogla prekršajno sankcionirati. Jednako tako, nekontrolirano puštanje pasa na javne površine najčešće se događa u kasnijim večernjim i ranijim jutarnjim satima kada je za područje cijeloga grada dežuran jedan komunalni redar. Svakako treba napomenuti da su svako saznanje i dojava od strane građana, na besplatni broj telefona 0800 51 00, o kretanju pasa bez nadzora, izuzetno korisni.
U svakom slučaju, Direkcija za komunalno redarstvo će pojačati mjere nadzora na javnim površinama na području Srdoča, u skladu sa zakonskim ovlastima, kako bi građani, a posebice djeca javne površine neometano mogli koristiti. Neodgovorni vlasnici pasa, zatečeni u prekršaju, bit će prekršajno sankcionirani.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Hvala Vam na odgovoru ! Samo da je neko sankcioniran to bi se manje događalo- nisam još primjetio niti jednog redara da je aktivan od 16 do21 sat Zakoni se pišu ali ih nažalost nema tko sa toliko nezaposlenih sprovoditi !
Kakva nam je VLAST takvi smo i mi građani !
Nadajmo se u bolje sutra ! Pozdrav !!!

Odgovorite