Postovani

Ovo ponasanje gradjana vise apsolutno nije normalno. Nabrojio sam barem 40 tak automobila parkiranih na igralistu OS Gornja Vezica. Znam da su vecina takvih lijene bitange kojima je tesko napraviti nekoliko koraka, ali ipak trebaju postojati neke granice.znam da u skoli postoje odjeljenje ucenika sa celebralnom paralizom, ali sa siguran tj na svoje oci sam vidio da nitko od tih parkiranih junaka ne dolazi zbog takve djece.prije nekog vremena pisao sam komunalnoj inspekciji- dobio odgovor da to nije problem nego stvar skole, od skole takodjer nikakvog odgovora, nego samo nemusto objasnjenje da imaju radove na obnovi..kao da podvornik jednostavno ne moze propustiti kamione/ radnike i zatim zatvoriti stupice/kapiju…Molio bi da ovo prenesete nekoj odgovornoj instituciji za skole…u prilogu slike.
Pa ako skola bas zeli da bude parking, neka srusi kosarkasko igraliste i napravi sluzbeni parking, pa neka nasa djeca budu jos kretenastija i manje pokretna od nas odraslih

db82977 / 13.11.2019.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za odgoj i školstvo ističu da Osnovna škola Gornja Vežica brine o sigurnosti svojih učenika, o čemu svjedoči i to što je, u sklopu projekta Riječkog lokalnog partnerstva, osigurala stupiće kojima je zapriječen prolaz vozilima na igralište. Tomu dodaju da su od osnutka ove škole, pa sve do travnja ove godine kada su stupići postavljeni, vozila mogla ući na školsko igralište. U rujnu ove godine započela je energetska obnova Škole u vrijednosti od 6 milijuna kuna te su stupići na prijedlog izvođača radova, radi svakodnevne i stalne dostave građevinskog materijala i ostalih potreba gradilišta, privremeno uklonjeni. Svakako treba napomenuti da se radovi obavljaju i tijekom vikenda.
Zaposlenicima Škole onemogućeno je parkiranje na njihovom parkingu koje je Izvođač zatvorio za svoje potrebe. Stoga zaposlenici škole privremeno parkiraju pokraj igrališta.
S obzirom da nema stupića, na igralištu parkiraju i roditelji učenika, posjetitelji škole i građani.
Obnova Škole biti će završena u ožujku 2020. godine, a u prilog tome ide i činjenica da se radovi obavljaju tijekom zimskih mjeseci, kada učenici Škole igralište ne koriste u velikoj mjeri.
Na početku školske godine Škola je poduzela sve mjere kako bi roditelje, djelatnike i učenike upozorila na novonastalu situaciju.
Čim radovi završe stupići će ponovno biti postavljeni, a do tada Škola moli za razumijevanje i oprez svih koji ulaze na njen prostor.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite