Poštovani,

po tko zna koji put šaljem primjedbu vezano za smeće u Kvarnerskoj ulici te kako se nakuplja veća količina smeća uokolo kontejnera duž cijele ulice.

Dakle, nakon štrajka radnika Čistoće, nakupilo se mnogo smeća oko svake od 6 lokacija kontejnera smeća u Kvarnerskoj ulici, ali nakon što je postignut dogovor i nakon što su povećane plaće a naravno nama građanima POVEĆANA naknada koju plaćamo za komunalni otpad, većina kontejnera nije ispražnjena!! Niti je pokupljeno smeće koje bačeno uokolo kontejnera!

Zahtijevam, da se navedeno smeće očisti na svakoj od 6 lokacija! Kad vas toliko plaćamo onda imam pravo kao korisnik usluge zahtijevat da ulica u kojoj obitavam bude čista. Kada Vas već toliko muče nesavjesni građani koji bacaju krupni otpad onda uložite u videonadzor ili pojačani nadzor komunalnog redara ali na način da se prati situacija i vikendima i u popodnevnim satima, jedino tako ćete spriječiti komunalni nered i tako se u većim europskim gradovima rješava situacija sa smećem.

Ali kad je nered već učinjen onda morate reagirati prije i promptnije i čistiti okoliš oko kontejnera , dezifincirati kontejnere s vremena na vrijeme, pogledajte samo raslinje u Kvarnerskoj ulici tamo kod kbr 31, sve se počelo preljevati na cestu i to je samo primjer ulice u kojoj ja živim, pitam se kako je u ostalim dijelovima grada. Za što onda plaćamo tu naknadu za komunalni otpad ako se isti rijetko odvozi i neredovito se čisti ulica , to vam je kao da dođete u restoran platite hranu ali vam konobar kaže da sami si skuhate jelo…

Dajte se pokrenite!

Greenpower / 27.09.2023.

Poštovani,
zahvaljujemo na javljanju te Vas ovim putem obavještavamo kako nered u Kvarnerskoj ulici, nije uzrokovan izvanrednim događajima u KD Čistoći, na koje se pozivate. Kao što i sami znate, on nastaje često, a uzrok su, prije svega, nesavjesni pojedinci. Prilikom kontrola komunalnih redara, upravo iz ovog razloga, susjedi ne znaju tko je ostavio otpad, što dakako, onemogućava njihovo daljnje postupanje. Naime, komunalni neredi se ne uklanjanju redovnim prikupom otpada po programu, posebno miješanog komunalnog, koji je jedina vrsta otpada koji plaćate. Dakle, ne plaćate izravno odvoze komunalnih nereda niti čišćenje divljih deponija, niti uklanjanje divlje vegetacije.
Nadalje, za sada ne plaćate niti povećanu cijenu usluge koju navodite. Jednako tako, KD Čistoća nema nadležnost nikoga kažnjavati niti postavljati nadzor na lokalitete jer sve to mora biti učinjeno po zakonskim propisima.
Naime, svaki se predmet vezan uz komunalne nerede prijavljuje Komunalnom redarstvu, stoga Vas ovim putem molimo da kada uočite komunalni nered isti prijavite putem aplikacije Gradsko oko, putem e-mail adrese komunalno.dezurstvo@rijeka.hr ili putem besplatnog telefona 0800 5100 kako bi se obavile potrebne kontrole, utvrdilo počinitelje, od kojih je veliki broj iz neposrednog susjedstva te samim time, spriječilo ovakve pojave.
KD Čistoća će i nadalje postupati u skladu s programom odvoza, kao i nalozima gradskih službi.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite