Poštovani,

u više navrata ste upozoravani od stanara Zvonimirove na neregistrirano vozilo na javnoj površini koje se tu nalazi više od godinu dana. Na vozilu je i tablica tako da se vlasniku može ući u trag. Pozovite Metis ili Čistoču, a račun za odvoz ispostavite vlasniku vozila. Nakon nekoliko upozorenja Vi ste očito vlasnika samo obavijestili pa je vozilo s parkirališta premješteno par sto metara dalje iza autobusne stanice TORETA u smjeru zapada. Ovo predstavlja ekološki problem.Vozilo nije u voznom stanju, može izgoriti.

Molim da se vozilo ukloni ne da se samo upozori vlasnika. Bilo je jos jedno vozilo koje je preseljeno na parkiralište ZTC i stoji neregistrirano. Radi se o Alfa romeu

Pero1234567 / 15.03.2023.

Poštovani,
tijekom redovitog obilaska navedenog područja komunalni redari otprije su uočili osobno vozilo marke Fiat Marea, parkirano u neposrednoj blizini gradskog autobusnog stajališta nasuprot ZTC-u. U Direkciji za komunalno redarstvo zahvaljuju Vam na angažmanu i ukazivanju na ovu i slične situacije te Vas ujedno obavještavaju da je provjerom vlasništva vozila i tehničke ispravnosti, utvrđeno da je vozilo uredno registrirano do travnja 2023.godine. Zbog toga Komunalno redarstvo nema zakonske osnove djelovati u ovom konkretnom slučaju, iako su Vaša zabrinutost i revolt zbog činjenice da je to vozilo duže vrijeme parkirano na javnoj površini, potpuno razumljivi. Upravni postupak uklanjanja vozila sa javne površine moguće je provesti isključivo kod tehnički neispravnog vozila, točnije istekom njegove registracije. Dakako, komunalni redar u predstojećem razdoblju svakako će i nadalje kontrolirati tu lokaciju, ponovno provjeriti je li vozilo registrirano i sukladno tomu poduzeti sve zakonom propisane mjere.
S obzirom da ste naveli kako je vozilo, nakon upozorenja komunalnih redara, premješteno na drugu lokaciju, izvid su obavili i prometni redari te utvrdili da je vozilo manjim dijelom parkirano na zelenoj površini, a dijelom na površini koja nije nogostup niti autobusno stajalište, što je dokumentirano i fotografijom. Zbog toga, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ne ispunjava uvjete za premještanje. Dakle, ukoliko registracija ne bude obnovljena, kao što je prethodno već navedeno, slijedi postupanje komunalnih redara.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja