Poštovani,

obraćam se sa problemom parkiranog, dugo vremena neregistriranog, vozila na parkiralištu iza zgrade Cambierieva 6. Sivi FORD.
Uz njega ima još nekoliko vozila koja konstantno stoje.
Molim ako je moguće poduzimanje neke mjere jer zauzima ionako premali broj parkirnih mjesta.

XYZ / 16.06.2020.

Poštovani,

izlaskom na teren i izvidom, komunalni redari su iza zgrade na adresi Cambierieva 6 uočili osobno vozilo, točnije sivi „Ford“, registracijskih oznaka RI-428 OI.
S obzirom da vozilo ima registarske oznake, od Policije će se zatražiti povratna informacija je li riječ o registriranom ili neregistriranom vozilu. Ukoliko automobil nema valjanu registraciju, Policija postupa sukladno svojim ovlastima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što znači da se nevažeće registarske oznake skidaju s automobila.

Za istaknuti je da Komunalno redarstvo, sukladno Odluci o komunalnom redu, može započeti prekršajni i upravni postupak eventualnog uklanjanja tehnički neispravnog vozila sa površina javne namjene, odnosno gradskih površina , ali tek nakon što dobije službeni podatak o statusu vozila.

Nadalje, od Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem zatražit će se podatak o vlasništvu zemljišta na kojemu se ovaj automobil nalazi, a zbog činjenice što Komunalno redarstvo nema ovlasti postupanja na privatnom vlasništvu.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Postovano,

Za pocetak gore navedena registarska oznaka je netocna.

Nadalje proslo je preko mjesec i pol dana no promjenilo se nije nista.

Odgovorite

Kalendar događanja