Na Diračju se i dalje ne može proći trotoarom niti invalidskom rampom, a i preglednost raskršća je narušena. Jučerašnja slika. Mislim da komunalni redar ne radi svoj posao.

Franc / 25.02.2021.

Očito vlasnik ima “poznanstva” kada su već 4 primjedbe napisane, a Grad i nadležni ništa ne poduzimaju. Naravno iz Grada je odgovor uvijek isti. “Direkcija za komunalno redarstvo upoznata je s navedenom problematikom te s tim u vezi redovito poduzima odgovarajuće radnje” – navodno ali vidi se kako poduzimaju radnje ? Pa ako oni ne mogu riješiti problem neka ga proslijede onome tko može. A koliko znam Komunalno redarstvo ima nadležnost na prometu u mirovanju, pa ne vidim u čemu je ovdje problem.

Poštovani,

neposredno nakon Vaše dojave prometni redari obavili su izvid navedene lokacije u Ulici Dražice i to 26. veljače i 1. ožujka ove godine.

Prilikom kontrole izdane su dvije mjere protiv vozača koji su svoja vozila parkirali na nogostupu. U Direkciji za prometno redarstvo Grada Rijeke ističu kako redari prioritetno provode aktivnosti u strogom centru grada, s obzirom da je tu najviše prekršitelja, odnosno vozila koja nepropisnim parkiranjem ometaju promet svih ostalih sudionika.

No, podsjećamo da, kada uočite vozilo parkirano na način da smanjuje preglednost raskrižja, imate mogućnost to izravno javiti dežurnoj službi putem besplatnog telefona za građane 0800 5101 radnim danom u vremenu od 6.30 sati ujutro do 20 sati. Redari će u najkraćem mogućem roku izići na teren i sankcionirati nesavjesnog vozača ili više njih. No, u ovoj konkretnoj situaciji radi se o neregistriranim vozilima, što nije u nadležnosti Prometnog redarstva.

Izvid su obavili i komunalni redari Direkcije za komunalno redarstvo obavlja koji u ovoj ulici obavljaju redovne i izvanredne kontrole vezano za tehnički neispravna vozila. Tijekom kontrola na navedenom dijelu nogostupa nije bilo parkiranih vozila, a samim tim ni osnove za bilo kakvo postupanje komunalnih redara.

Stoga Vas ljubazno molimo da, čim uočite nepropisno parkirana vozila, to dojavite putem navedenog besplatnog telefona, kako bi nadležna gradska služba mogla obaviti svoj dio posla.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite