Poštovani,

križanje ulica T. Ujevića i D. Cesarića je već duže vrijeme u komunalnom i prometnom neredu. Na proljeće su završeni radovi na infrastrukturi a po završetku istih prostor nije vraćen u prvobitno stanje. Ponajprije se to odnosi na horizontalnu prometnu signalizaciju, nisu iscrtane crte u križanju što dodatno ugrožava ovo ionako nepregledno raskrižje.
Molim da se urgira kod izvođača radova te da iscrtaju i jasno označe prometnicu s prednošću prolaska odnosno sporedne ulice.
Također su ostavljeni i zaboravljeni stupovi privreme signalizacije, jedan se nalazi na zelenoj površini te ga vandali često izbace na cestu gdje ugrožava promet (foto 1).
Još jedan takav stup se nalazi ostavljen na nogostupu u ulici D. Cesarića preko puta kbr. 12 pa molim da se i njega ukloni.
Na navedenom križanju nalazi se i neuređeni grm koji zaklanja pješački prijelaz od pogleda vozača koji voze uzbrdo i skreću udesno prema D. Cesarića; žao mi je zelenila ali molim da se ovaj grm ukloni ili barem kultivira kako ne bi ugrožavao preglednost (foto 2). Na pješačkom nema rampi za silazak kolica, no to je nažalost slučaj na cijelim Srdočima…
Treći problem su prostački grafiti na fasadi T. Ujevića 15. Stanari su sami već pokušali prefarbati grafite, no vandali su uporni te iznova šaraju zgradu. Zanima me ima li Grad mogućnost pomoći oko uklanjanja pošto je riječ o homofobnim i vulgarnim paraloma na ulazu u najveće riječko naselje. Na zelenoj površini ispred išarane fasade bi se moglo posaditi još koje stablo pa da se barem tako zakloni pogled na ruglo (foto 3). Također, u prvom planu na ovoj fotografiji se nalazi neregistirani automobil u nevoznom stanju pa molim za njegovo uklanjanje sa parkirališta.
Hvala i srdačan pozdrav!

Fran_Supil / 23.08.2017.

Poštovani,
neposredno nakon zaprimanja Vašeg upita djelatnici Direkcije za komunalno redarstvo obišli su križanje ulica T. Ujevića i D. Cesarića.
Obnova vertikalne i horizontalne signalizacije u nadležnosti je Rijeka prometa kojima je prijava i proslijeđena na daljnje postupanje.
Komunalnom društvu Energo naloženo je uklanjanje stupova privremene signalizacije koji su odloženi na tri lokacije.
Na navedenoj lokaciji zatečena su dva vozila koja nisu u voznom stanju (Citroen Saxo na parkiralištu ulici T. Ujevića i Renault Senic na parkiralištu ulici D. Cesarića) te su ostavljene obavijesti o počinjenom prekršaju.
Ukoliko vlasnici ne uklone vozila, i to bez odgode, bit će pokrenut upravni postupak, a protiv vlasnika i prekršajni postupak, temeljem Odluke o komunalnom redu, kojom je zabranjeno motorna i druga vozila koja nisu u voznom stanju, ostavljati na javnoj površini.
Grm koji je sprječavao preglednost pješačkog prijelaza orezan je, a izdan je i nalog za uklanjanje grafita u Ulici Tina Ujevića 15.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Hvala na brzoj i efikasnoj reakciji, nadam se da ne zamjerate sto se cesce obracam ovdje nego preko MO-a, ali cini mi se da se ovim putem problemi brze rjesavaju! Vidio sam da je drugi tjedan nakon tuzibabe uredjeno zelenilo, za svaku pohvalu… Hvala i LP.

Postovani, zelim vas izvjestiti da su svi vasi napori u rjesavanju navedenih problema jos jednom ponisteni od strane upornih vandala koji su ponovo isarali navedenu fasadu. Ovaj put im to nije bilo dovoljno te su uz to slomili (!) drvo posadjeno ispred navedenog procelja. Zalosno i za svaku osudu. Molim Grad da razmisli o mogucnostima sprecavanja vandalskih ispada te da se fasada eventualno tretira antigrafitnim premazom kako bi se mogla lakse ocistiti. Hvala i LP.

Odgovorite

Kalendar događanja