Poštovani!

Da li je u redu da se šoferi ne pridrzavaju voznog reda nego idu i po 10 minuta ranije sa stanice?
Konkretno linija broj 5,redni broj autobusa 796 datuma 10.10.2023 u povratku sa Drenove na stanicu Osječka – C.Ilijassich umjesto u 21:51 dolazi u 21:42.

Naime, radim do 21:40 te sam redovno na stanici 5 minuta prije nego sto bi autobus trebao doci po vazecem voznom redu ali i dalje ne stignem na autobus zbog toga sta se vozaci ne pridrzavaju voznog reda te nemogu uloviti autobus za prigrad u 22:20 te samim time uz uredno placenu mjesecnu kartu moram placati i taxi prijevoz 15 eura.

Leon / 11.10.2023.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Autotrolej d.o.o. navode kako su svi autobusi javnog gradskog prijevoza u programu za praćenje vozila. Uvidom u taj program utvrđeno je da je autobus na liniji 5 s početnog stajališta Drenova krenuo s minutom zakašnjenja, odnosno u 21.34 sata. Zbog toga se ne može govoriti o nepridržavanju voznog reda, jer egzaktni podaci svjedoče o tome da vozač s tog stajališta nije krenuo deset minuta ranije. Stanica u Osječkoj ulici je prolazna stanica te je vrijeme prolaska okvirno, a ovisi o stanju u prometu te broju putnika koji se ukrcavaju na stajalištima prije. Autobus je na stanici u Osječkoj ulici stigao u 21.44 sata. U Autotroleju ističu da su vremena navedena na prolaznim stajalištima okvirna i da, prije svega, ovise o stanju u prometu i vremenu koje vozilo provede na svakom od stajališta.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite