Poštovani,

molim da sto prije obavijestite djelatnike Čistoće kako bi uklonili nagomilani glomazni otpad oko kontejnera u Kvarnerskoj ulici u blizini kućnog broja 2.
Ovaj problem se učestalo javlja sto pobuđuje sumnju da takvo smeće ostavlja netko iz kuca koji žive u neposrednoj blizini tog kontejnera. Molim da gradski redar malo češće nadzire tu lokaciju pogotovo danju jer obično preko dana se ostavlja to smeće tamo. Hvala.

Greenpower / 22.12.2020.

Imam i Ja sličnu tužibabu otvorenu na Komunalno društvo Čistoća ali u odgovoru navode kako je sve uredu te u gradu nema problema sa smećem. A također svaki dan u ulici prolazim kraj kontejnera gdje je nagomilano smeće. Možda kada nam se počnu glodavci skupljati možda se nešto promjeni.

Poštovani,

u Kvarnerskoj ulici radi se o nepropisnom odlaganju glomaznog otpada od strane nesavjesnih pojedinaca, što je izravno kršenje Odluke o komunalnom redu Grada Rijeke.

Svaku pojavu takvog nereda možete prijaviti nadležnim gradskim službama, odnosno Komunalnom redarstvu, na e-mail: komunalno.dezurstvo@rijeka.hr, ili na besplatni info telefon 0800 51 00, po mogućnosti s fotografijama lokaliteta na daljnje izvide i postupanja, kako bi se utvrdili počinitelji i spriječilo ponavljanje takvog ponašanja. Naime, ukoliko je počinitelj otkriven, uz obvezu zbrinjavanja navedenog otpada, podložan je i sankcijama.
Ukoliko počinitelj nije otkriven ili ga nije moguće utvrditi, KD Čistoća, temeljem naloga Odjela gradske uprave za komunalni sustav, Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti, nepropisno odloženi otpad uklanja izvanrednim odvozom.

Nažalost, nepropisno odlaganje otpada, kao i posljedično stvaranje komunalnog nereda, ukazuje da dio pojedinaca posve zanemaruje sve edukativno-informativne materijale, kao i brojne dostupne i besplatne načine zbrinjavanja glomaznog otpada (odvoz glomaznog otpada do 2 m3 godišnje na kućnom pragu, 3 fiksna reciklažna dvorišta). Takvim krajnje neodgovornim postupanjem pojedinca, osim nereda u prostoru, stvara se i nepotreban dodatan trošak odvoza i zbrinjavanja.

Na kraju ističemo kako i KD Čistoća i nadležne gradske službe čine sve kako bi naš grad bio uredniji, a jednako se očekuje i od građana. Također, u ovom trenutku radi se unutar mogućnosti koje su trenutno, nažalost, uvjetovane situacijom u kojoj se svi nalazimo.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite