Nije baš striktno tužibaba za početak, samo me zanima ako je Grad ikad razmisljao o pregledu i mogućoj sanaciji temelja starih kuća na potezu Keja. Od konta do pocetka brajdice.

Kiki Vučković / 09.11.2010.

Nisam sručnjak, ali mi se čini da se radi o malo većem zalogaju. :-/

Poštovani,

Grad Rijeka planirao je pokrenuti pregled ne samo ovog, već i blokova kuća smještenih uz Ulicu Milana Smokvine Tvrdog, za koje smo također procijenili da bi mogli imati slične probleme. O rezultatima nalaza ovisit će broj, vrsta i opseg potrebnih sanacija za koje već sada možemo pretpostaviti da neće biti ni jeftine ni brze. Međutim, svakako moramo reći da su prema svim zakonima i propisima vlasnik zgrade, odnosno vlasnici ili suvlasnici, dužni brinuti o građevini i održavati je.

To je zaista važno u pitanju vlasničkih odnosa na potezu građevina duž Kačićevog šetališta koje su dijelom u privatnom vlasništvu, a dio građevina smješten uz južni dio Kačićevog šetališta, tj. od raskrižja s Ulicom S. Cindrića, do ulaza na kontejnerski terminal, uključen je u lučko područje, što dodatno komplicira sve moguće zahvate vlasnika zgrada u tom području.

Znači ako parcela (nasip) tone zbog raznoraznih miniranja u povijesti Rijeke i tehnički dotrajalog nasipa na sušačkoj strani to je odgovornost vlasnika zgrada? problem je tu oduvijek povijesno gledano. pa da se nitko nije upustio u to saniranje od 1888. je malo neodgovorno zar ne? ili ciljate na iseljenje žitelja nedjelovanjem? L.P.

Odgovorite