Poštovani,

u blizini kućnog broja 31 u Kvarnerskoj ulici, s lijeve strane kolnika u smjeru Sv. Katarine, došlo je do naginjanja rasvjetnog stupa te postoji opasnost od njegovog pada te ugrožavanja kolnika.

Također zanima me kada se planiraju zamjeniti stari i dotrajali drveni rasvjetni stupovi? Pretpostavljam da je za njihovo održavanje nadležan Energo ali koliko mi je poznato oni su gradska tvrtka stoga molim na odgovor.

Hvala, srdačan pozdrav.

Greenpower / 16.11.2021.

Poštovani,
čim smo ga dobili, Vaš je upit proslijeđen Trgovačkom društvu Energo d.o.o., čija je Služba održavanja odmah obavila izvid na navedenoj lokaciji. Pritom je utvrđeno da je nagnuti stup u Kvarnerskoj ulici, kod kućnog broja 31, niskonaponske mreže, u vlasništvu HEP-a. Iako se koristi kao ulična svjetiljka, sam stup i kabeli na njemu vlasništvo su HEP-a, a ne Grada Rijeke. Stoga Vas ljubazno molimo da se po tom pitanju izravno obratite Elektroprimorju Rijeka putem e-maila info.dprijeka@hep.hr. Što se pak tiče dotrajalosti stupova i eventualne zamjene, prije svega je potrebno utvrditi u čijem je vlasništvu određeni stup, kako bi se dalje moglo postupati. Naime, nije svaki stup, koji ima svjetiljku, u vlasništvu Grada Rijeke. Upravo zbog toga Služba održavanja Energa izlazi na teren i provjerava u čijem je vlasništvu određeni stup te u kakvom je stanju. Ukoliko je stup dotrajao te je potrebna zamjena i ukoliko je stup u vlasništvu Grada Rijeke, navedeno se obavlja u vrlo kratkom roku. Puno više drvenih stupova zasigurno je u vlasništvu HEP-a, gdje je Grad Rijeka vlasnik samo svjetiljke. Ukoliko ponovno uočite kvar na uličnoj rasvjeti ili stupu, ljubazno Vas molimo da to izravno javite Energu na besplatni broj telefona 0800 301 300, kako bi nadležna služba što prije mogla intervenirati.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite