Poštovani

slijedom odgovora na upit o postavljanju malih kanti za pseći izmet , slažem se da je to veliki izdatak za gradski proračun.

No možda bi se mogao napraviti projekt u kojem bi sudjelovali đaci s kompetencijama varenja te metaloprerađivačka industrija(3.maj) s donacijom metalnih elemenata.

U svemu mogu sudjelovati i đaci s kompetencijama industrijskog dizajna.
Mislim da bi uz dobru promidžbu ta priča mogla imati sretan završetak za vlasnike pasa ali i za one koji hoće odbaciti neki mali otpad -prazne vrećice, papiriće, kutijice, kore banane i ostali sitni otpad koji se olako baca na cestu.

Luna / 12.02.2024.

Poštovana,
u Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet zahvaljuju Vam na ovom prijedlogu te ističu da će se svakako, uvođenjem individualnih spremnika za komunalni otpad, pratiti stanje na terenu i stvarne potrebe građana te postupno rješavati i sve eventualne nedostatke, pa tako i potreba postavljanja košarica za odlaganje izmeta kućnih ljubimaca, ali i drugog sitnog otpada. U iznalaženju najboljih rješenja svakako će se razmatrati i Vaš prijedlog. Vjerujemo da Vam je poznato kako Grad Rijeka u kontinuitetu, dugi niz godina, unaprjeđuje suradnju s gospodarstvenicima, Sveučilištem u Rijeci, brojnim ustanovama i institucijama, upravo kako bi zajedničkim snagama brže, bolje i učinkovitije rješavali situacije i probleme i da bi građani imali kvalitetniji život. U tom smislu u Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet zahvaljuju Vam na javljanju i konstruktivnim prijedlozima vezano za ovu tematiku.
Podsjetimo i da je Grad Rijeka na svojim službenim Internet stranicama https://www.rijeka.hr/recite-svoje-misljenje-kako-grad-rijeka-moze-unaprijediti-sustav-mjesne-samouprave-povecati-sudjelovanje-gradana-u-razvoju-lokalne-zajednice/ u listopadu prošle godine pozvao građane da iznesu svoje mišljenje na temu Kako Grad Rijeka može unaprijediti sustav mjesne samouprave i povećati sudjelovanje građana u razvoju lokalne zajednice?, upoznajući ih pritom s načinom funkcioniranja mjesne samouprave te potičući da aktivnim angažmanom unaprijede kvalitetu života Riječana i Riječanki, što i Vi činiti iznoseći svoje prijedloge. Na istu temu tada su provedene i eKonzultacije, o čemu više možete pročitati na navedenom linku.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite