Pozdrav
Kao prvo ovo i nije neka tužibaba, nego pitanje koje neznam gdje drugdje postavit. Ako mom pitanju nije mjestu ovdje, slobodno se može obrisat, iako bi volio čuti razlog.
Naime davno, davnoooo je lunapark u Rijeci bio “standardna” stvar. Kako i za Božićne praznike, a tako i za karneval. Ja osobno nisam ništa loše mislio o tome, iako bi se dalo raspravljat za Božićno vrijeme, ali NE i za vrijeme karnevala!
Dakle zašto u rijeci nema više lunaparka za karneval?
Rijeka je nešto drugo od npr Zagreba, Samobora ili nekih stranih gradova koji bez toga i “ne postoje”? (misli se na vrijeme karnevala)
Koliko je meni poznato, nije stvar u tome da vlasnici ne žele doći u Rijeku, jer ja npr na Matejni i Beli Nedeji ne stignem na red na neke objekte… znači potražnje za time ima…
Uglavnom za kraj bi samo želio još reći da bi bilo lijepo kad nebi morao i na godinu propustit Riječki karneval i vozit klince u Samobor, jer kako su mi oni sami nabili njima dobar argumenat “Pa i tamo imaju maškare ali i lunapark…”

Zahvaljujem

A. C. / 09.03.2011.

Vjerujem da službeni odgovor neće trebati dugo čekati, ali ako možda mogu skratiti vrijeme čekanja… naime, nedavno sam negdje (čini mi se u Novom listu, ali ne bih mogao sa sigurnošću tvrditi) pročitao tekst upravo na tu temu i čini mi se da je službeno obrazloženje išlo u smislu da za lunapark u vrijeme karnevala nema adekvatne pozicije. Razlog tome je, kaže se u tom tekstu, potražnja građana za parkirnim mjestima. Znači, lunapark na Delti bi znatno smanjio broj građanima dostupnih parkirnih mjesta i Grad je procjenio da je to veći prioritet od lunaparka. Mislim da se spominjalo i nešto kao da je za vrijeme karnevala ionako već smanjen broj dostupnih parkirnih mjesta pa je to pogotovo nezgodno.

Poštovani,

slažemo se sa Vama da bi lunapark u Rijeci za vrijeme Karnevala svakako proširio ponudu i zabavne sadržaje u našem gradu. No, kao što ste i sami procijenili, problem je upravo lokacija na kojoj bi lunapark mogao u tom razdoblju biti smješten.

Kao što znate, lokacije Adamićev gat, Gat Karoline riječke i parkiralište na Delti jedine su veće površine u centru grada, a tijekom trajanja Karnevala odvijaju se brojne manifestacije, koriste se gatovi i površine Putničke luke, zbog čega nisu pogodni za planiranje lokacije za ovu namjenu. U isto vrijeme, površina parkirališta na Delti pod povećanim je pritiskom vozila koja traže parkirno mjesto. Isto tako, za dječji karneval 50% prostora južnog dijela parkirališta koristio se za okupljanje dječjih grupa. Preostali dio koristio se za parkiranje autobusa sudionika Karnevala i posjetitelja grada, kojih svake godine ima sve više.

Evo, na kraju možemo jedino dodati da ćemo ovaj problem imati u vidu i do sljedećeg Karnevala pokušati doći do rješenja.

@z0rank da, i ja sam naletio na taj članak na stranicama novog lista, ali nisam pretplaćen i nisam ga mogao pročitati do kraja, a do pismenog izdanja nisam mogao više doći jer je prošlo nekih 5-6 dana (tada).

Uglavnom zahvaljujem na odgovoru!
Nisam baš bio ni siguran da ću više vidjeti svoju “tužibabu” 🙂
Znači, hm da, lokacija za lunapark bi drastično smanjila parkirna mjesta, kojih ionako nema. šteta…

Sramota da pored zapuštenih skladišta ne možete naći malo prostora za zabavu.

Mogli smo, i to bez većih ulaganja, novu zgradu Filozofskog na kampusu prenamijeniti u “Kuću strave”.

Ili, kao što u Gardalandu imaju onaj “slobodni pad”, tako mi možemo organizirati vožnje liftom na Filozofskom.

isto tako prenamijenit kružni tok na škurinju u ringišpil … 😀

Odgovorite