MO Banderovo i MO Škurinjska Draga imaju valjda puno novaca u proračunu jer gotovo svaki drugi stup u njihovom okruženju je oblijepljen reklamom mjesnog odbora i nekog događaja. No što začuđuje, na jednom mikro okruženju ih ima po 10 i onda se od 50m dalje u ulici li kvartu te ih se uopće ne može naći. Kada se zalijepi na stup javne rasvjete, telekoma, na neku zgradu reklama za kredite, to je prekršaj, a kada MO stavi reklamu za “tršetu” riječ je o normalnom činu. Iste reklame nitko kasnije ne uklanja, već samo čine još više smeća po mjesnim odborima, ima ih po svakom uglu po podu. Lijepe se na zidove zgrada pa ih kasnije bura sama skine, na garaže, na toliko mjesta koje nisu namijenjene tome. Ne razumijem kojem čovjeku je pala ideja lijepiti selotejpom plakat na hrapavi zid zgrade, pa past će čim bura zapuše. Puno zgrada ima oglasnu ploču u prizemlju te kada bi se dalo ovlaštenim predstavnicima zgrada ili na neki drugi način prikazalo to bez pravljenja smeća, sigurno bi bilo puno bolje. Zašto se nakon isteka neke akcije, pusti da se ti plakati “prirodno recikliraju”?

Limpo / 25.05.2011.

Poštovani,

Odlukom o komunalnom redu zabranjeno je i kažnjivo lijepljenje plakata po fasadama, drvoredima, stupovima električne rasvjete te drugim javnim površinama. Slažemo se s Vašom primjedbom da je neprihvatljivo da se mjesni odbori koji su sastavni dio gradske uprave ne pridržavaju ovih odredbi.

Iz tog će razloga Komunalno redarstvo naložiti tajnicama mjesnih odbora Banderovo i Škurinjska Draga da organiziraju uklanjanje svih plakata koji su postavljeni na nepropisnim mjestima.

Moramo reći i to da Vijeća mjesnih odbora tijekom godine organiziraju niz aktivnosti namijenjenih građanima koji se o pojedinim događanjima obavještavaju putem javnih glasila i medija te obavijesti na web stranici mjesnog odbora. Prema zahtjevima građana, a u cilju još bolje informiranosti, u dogovoru s ovlaštenim predstavnicima stambenih zgrada plakati se postavljaju i na oglasnim pločma zgrada te na drugim prikladnim mjestima. Ovakav način obavještavanja građana do sada se pokazao najprimjereniji.

U pravilu, odmah nakon završetka određenog događanja tajnik mjesnog odbora, članovi vijeća mjesnih odbora te ostali sudionici programa nastoje svaki postavljen plakat ukloniti s mjesta na kojem je postavljen.

Nažalost, u nekim slučajevima zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca ponekad plakat završi na neprimjerenom mjestu. Unatoč interesu i zahtjevima građana da se pojača plakatiranje i na taj način čim više građana upozna s aktivnostima vijeća, sve više se potiče korištenje web stranica mjesnog odbora kao jedino mjesto na kojem građani mogu dobiti sve informacije o aktivnostima vijeća mjesnog odbora na njihovom području.

Plakati nisu uklonjeni, a ima i puno plakata OŠ Škurinje koji stoje mjesecima po stupovima i drvoredima.

Odgovorite