Poštovani imam jedan upit u vezi Križanićeve Ul. glavni problem je devastiranost tj. ta ulica više nema niti trgovinu niti kiosk i dali ste upoznati s jednom manifestacijom “Oživimo Križanićevu dan” hoće li biti još takvih akciju

Filip Kasap / 25.03.2017.

Poštovani,
Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Grada Rijeke upravlja s 9 poslovnih prostora u Križanićevoj ulici na broju: 1/b, 2, 2/A, 2/B, 3/A, 6, 6/B, 6 c i 7/ I-kat. Svi poslovni prostori trenutno su u funkciji, odnosno dodijeljeni su u zakup za obavljanje djelatnosti kako slijedi: umjetničkog stvaralaštva (brojevi :1/B, 2/A, 3/A, 6), trgovine filatelijom i numizmatikom (broj: 6/B), članske organizacije (broj: 2),najmom bicikla (broj 2/B), djelatnosti usluge popravaka ostalih predmeta za osobnu uporabu, kućanstvo (broj 6/C) i uredski prostor (na broju 7/I-kat).
Nadalje, što se tiče trgovine i kioska u Križanićevoj ulici ovom prilikom Vas obavještavamo da će Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, ukoliko neki od trenutnih zakupaca vrati poslovni prostor te ukoliko Povjerenstvo za poslovni prostor utvrdi i djelatnost trgovine, taj prostor objaviti na nekom od slijedećih natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora. Svakako treba skrenuti pažnju na činjenicu da potencijalni zakupnici prostora namijenjenog djelatnosti trgovine u tom dijelu u pravilu nisu zainteresirani.
Ostali poslovni prostori koji se nalaze u Križanićevoj ulici nisu u nadležnosti upravljanja ovog Odjela.
Dakle, nisu svi poslovni prostori u Križanićevoj gradski, ali oni koji jesu iznajmljeni su i nisu prazni.
Što se tiče dijela upita koji se odnosi na manifestaciju „Oživimo Križanićevu danas“, poznato je kako je taj događaj održan u sklopu Student Day Festivala u Rijeci od 26. do 28. svibnja 2015 godine, s ciljem revitalizacije Križanićeve ulice putem raznih umjetničkih događanja, što je uistinu hvalevrijedno. Nije nam poznato hoće li doći do novih ovakvih inicijativa koje imaju za cilj revitalizirati ovaj prostor i na taj način smanjiti pojave devastacije ovoga prostora od strane neodgovornih pojedinaca, što, unatoč čestim kontrolama komunalnih redara, kao i policijskih službenika, nije bilo moguće u potpunosti spriječiti. Svaku takvu inicijativu Grad Rijeka svakako će podržati.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite