Poštovani,

molim odgovor kada je u planu čišćenje ulice plase označeno crvenom bojom u prilogu na slici to mislim na košnju i micanje velike količine pijeska i šljunka sa ceste, te kakva je gradnja počela označena plavom bojom na slici (nema nikakvih podataka na gradilištu)?

Tommy-ri / 28.10.2022.

Poštovani,

neposredno nakon što smo ga dobili, Vaš smo upit proslijedili nadležnim gradskim službama. Obaviješteni smo da je komunalni redar odmah i obišao navedene lokacije te je službi Trgovačkog društva Rijeka plus d.o.o. izdan nalog za orezivanje nepoželjne vegetacije uz samu prometnicu, kao i za njeno pometanje, odnosno uklanjanja pijeska rasutog uz rubne dijelove kolnika.

Komunalni redar sačinio je i foto dokumentaciju stanja na terenu iz koje je vidljivo da je, vezano za prijavu o gradnji, površina u dužini od cca 200-tinjak metara i širine od cca 4 do 5 metara, izravnata i nasuta iskopnim materijalom. Područje uistinu izgleda kao gradilište u sklopu izgradnje ceste D-403, o čemu će se zatražiti dodatne informacije, s obzirom da prilikom izvida radnici nisu zatečeni, niti je bilo građevinskih strojeva. Riječ je o površini u vlasništvu Grada Rijeke, zbog čega će se tražiti očitovanje investitora izgradnje ceste D-403, odnosno Hrvatskih cesta.

Zbog svega navedenog, ljubazno Vas molimo za strpljenje i razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite