Poštovani,
iz napuštene kuće Osječka 43 raste korov koji je zapriječio polovicu pločnika.
Tko je vlasnik navedene ruševne kuće?
Naime na portalu katastar.hr kada se klikne na tu kuću piše da je vlasnik Grad Rijeka.
Navedena kuća je u potpuno ruševnom stanju, krov se dijelom urušio a za vrijeme jače bure crijepovi lete s krova na pločnik.
Može li Grad nešto učiniti i u trošku vlasnika ili da sam vlasnik ukloni korov?
Na tom posjedu je neka beskućnica ostavila veliki drveni natpis i napisala vulgarnu poruku “Ne seri, privat posjed”.
Također, zanima me što je s tom ruševnom kućom ( u ovom stanju je već više od 10 godina, 2011. na Street view je izgledala isto ruševno ali čak bolje nego danas) jer je već bila tužibaba slične tematike u kojoj je odgovoreno:

Napuštene kuće koje se urušavaju Osječka 43 i Osječka 45

Poštovani, prema informacijama iz Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, kuća i dvorište na adresi Osječka 43, površine 249 m² od 10. travnja 2015. godine vlasništvo je Partner banke iz Zagreba, radi osiguranja potraživanja. Uvidom u evidenciju Ri-stan-a d.o.o. utvrđeno je dugovanje bivšeg vlasnika, fizičke osobe, s osnova troškova stanovanja, konkretno dugovanje za komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i odvoz otpada, zbog čega se protiv vlasnika vodi više sudskih postupaka, što znači da su poduzete mjere u svrhu naplate potraživanja.

Ukoliko se radi o ruševini, a ruševinom se smatraju ostaci zgrade koja je zbog oštećenja ili nedostataka pojedinih dijelova izgubila svoja svojstva zbog čega nije prikladna za uporabu sukladno svojoj namjeni, a koja se zbog toga ne rabi najmanje pet godina, komunalni redar može naložiti uklanjanje ruševne zgrade. Obzirom da su prema Zakonu o građevinskoj inspekciji komunalni redari su ovlašteni postupati u ovakvim situacijama, vrlo brzo će obići ove lokacije i poduzeti radnje za koje su ovlašteni.

Prošle su godine, ništa se nije poduzelo, vlasnik uopće ne održava svoju ruševinu a korov ometa prolaz pješaka, hoćete li naložiti uklanjanje ruševine?

Isto tako, kod Vargona raste stablo s njihovog terena dolje i građani se moraju sagnuti kada prolaze tom djelom pločnika.

Kod pizerije Maslina smokva isto ometa dio pločnika.

Sve slike u prilogu.

rzr / 13.07.2020.

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na javljanju te Vas ovim putem obavještavamo da se promijenio vlasnik objekta na adresi Osječka 43, te da Grad Rijeka nije vlasnik navedenog objekta.
Direkcija za komunalno redarstvo pokrenula je novi postupak kojim je naložila novom vlasniku da poduzme potrebne mjere kako objekt više ne bi predstavljao opasnost za zdravlje ili život ljudi, a što se vlasnik obvezao učiniti nakon što prikupi kompletnu projektnu dokumentaciju, čija izrada je u tijeku.
Vezano za zelenilo koje prelazi iz privatne okućnice na površinu javne namjene, komunalni redar izdao je nalog vlasniku za orezivanjem zelenila, s obzirom da navedene površine nisu u programu redovnog održavanja KD Čistoće. Komunalni redari svakako će i nadalje nadzirati ovu lokaciju.
Za sva ostala pitanja stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

“51000 Balthazargrad” u riječkom MMSU-u

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Festival
 • 26.11. – 29.11.
 • (18:00)

Međunarodni studentski filmski festival STIFF

STIFF se od 26. do 29. studenog održava u Art-kinu te prvi put i online. Gledatelji iz cijelog svijeta moći će pogledati 40 filmova iz 20 zemalja...

Detaljnije

Koncert
 • 26.11. – 27.11.
 • (19:30)

Večer ruske glazbe – „Musorgski, Prokofjev, Čajkovski“

Simfonijski koncert “Musorgski, Prokofjev, Čajkovski” izvodit će se dvije večeri za redom, s tim što će prve biti dodijeljena i nagrada publike...

Detaljnije

Predstava
 • 26.11. – 29.11.
 • (19:00)

Periskop Outro donosi novocirkusku predstavu „Salto Mortale“

Novocirkuska predstava „Salto Mortale“ u Exportu će se izvesti tri puta, u 19, 20 i 21 sat, u sklopu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2020 ...

Detaljnije

Projekcija
 • 01.12. – 07.12.
 • (17:00)

Riječka premijera filma “Kumek” Darija Juričana

Film o kojem govori cijela Hrvatska konačno stiže na veliko platno Art-kina, 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja....

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije