Poštovani,
iz napuštene kuće Osječka 43 raste korov koji je zapriječio polovicu pločnika.
Tko je vlasnik navedene ruševne kuće?
Naime na portalu katastar.hr kada se klikne na tu kuću piše da je vlasnik Grad Rijeka.
Navedena kuća je u potpuno ruševnom stanju, krov se dijelom urušio a za vrijeme jače bure crijepovi lete s krova na pločnik.
Može li Grad nešto učiniti i u trošku vlasnika ili da sam vlasnik ukloni korov?
Na tom posjedu je neka beskućnica ostavila veliki drveni natpis i napisala vulgarnu poruku “Ne seri, privat posjed”.
Također, zanima me što je s tom ruševnom kućom ( u ovom stanju je već više od 10 godina, 2011. na Street view je izgledala isto ruševno ali čak bolje nego danas) jer je već bila tužibaba slične tematike u kojoj je odgovoreno:

Napuštene kuće koje se urušavaju Osječka 43 i Osječka 45

Poštovani, prema informacijama iz Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, kuća i dvorište na adresi Osječka 43, površine 249 m² od 10. travnja 2015. godine vlasništvo je Partner banke iz Zagreba, radi osiguranja potraživanja. Uvidom u evidenciju Ri-stan-a d.o.o. utvrđeno je dugovanje bivšeg vlasnika, fizičke osobe, s osnova troškova stanovanja, konkretno dugovanje za komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i odvoz otpada, zbog čega se protiv vlasnika vodi više sudskih postupaka, što znači da su poduzete mjere u svrhu naplate potraživanja.

Ukoliko se radi o ruševini, a ruševinom se smatraju ostaci zgrade koja je zbog oštećenja ili nedostataka pojedinih dijelova izgubila svoja svojstva zbog čega nije prikladna za uporabu sukladno svojoj namjeni, a koja se zbog toga ne rabi najmanje pet godina, komunalni redar može naložiti uklanjanje ruševne zgrade. Obzirom da su prema Zakonu o građevinskoj inspekciji komunalni redari su ovlašteni postupati u ovakvim situacijama, vrlo brzo će obići ove lokacije i poduzeti radnje za koje su ovlašteni.

Prošle su godine, ništa se nije poduzelo, vlasnik uopće ne održava svoju ruševinu a korov ometa prolaz pješaka, hoćete li naložiti uklanjanje ruševine?

Isto tako, kod Vargona raste stablo s njihovog terena dolje i građani se moraju sagnuti kada prolaze tom djelom pločnika.

Kod pizerije Maslina smokva isto ometa dio pločnika.

Sve slike u prilogu.

rzr / 13.07.2020.

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na javljanju te Vas ovim putem obavještavamo da se promijenio vlasnik objekta na adresi Osječka 43, te da Grad Rijeka nije vlasnik navedenog objekta.
Direkcija za komunalno redarstvo pokrenula je novi postupak kojim je naložila novom vlasniku da poduzme potrebne mjere kako objekt više ne bi predstavljao opasnost za zdravlje ili život ljudi, a što se vlasnik obvezao učiniti nakon što prikupi kompletnu projektnu dokumentaciju, čija izrada je u tijeku.
Vezano za zelenilo koje prelazi iz privatne okućnice na površinu javne namjene, komunalni redar izdao je nalog vlasniku za orezivanjem zelenila, s obzirom da navedene površine nisu u programu redovnog održavanja KD Čistoće. Komunalni redari svakako će i nadalje nadzirati ovu lokaciju.
Za sva ostala pitanja stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Predavanje
 • 11.08.
 • (20:00)

Ljeto u Kružnoj: “Zeleni plan za Hrvatsku” Jagode Munić

Jagoda Munić, direktorica mreže Friends of the Earth Europe, koja je europski ogranak najveće svjetske ekološke mreže Friends of the Earth International, održat će predavanje "Zeleni plan za Hrvatsku"....

Detaljnije

Otvorenje instalacije
 • 13.08. – 05.09.
 • (19:00)

“Histerične mašine” Billa Vorna na riječkoj Delti

Interaktivna instalacija obuhvaća 6 robota, koje oživljava prisutnost ljudi u njihovoj neposrednoj blizini i koji se u tim trenucima ponašaju poput živih bića...

Detaljnije

Predstava
 • 13.08.
 • (21:00)

Hit komedija „Ja, tata!“ u izvedbi Rakana Rushaidata

Ova predstava bez zadrške progovara o različitim situacijama u kojima se nalazi novopečeni otac, pritom odgovarajući na brojna pitanja koja se možda mnogi budući, ali i sadašnji roditelji nisu ni usudili pitati. ...

Detaljnije

Festival
 • 15.08.
 • (00:00)

Brudetijada na Morskom prascu​

Brudetijada na Morskom prascu, dio je programa "Kultura življenja" unutar projekta Kantrida FKK 2020 - Europski kvart kulture...

Detaljnije

Projekcija
 • 16.08.
 • (21:00)

Kultne komedije: Veliki Lebowski

Za vedar ton Ljetnog Art-kina u kolovozu zaslužan je nastavak Kultnih komedija koji 16. kolovoza u 21 sat zatvara legendarni crnohumorni klasik “Veliki Lebowski” (1998.) Joela i Ethana Coena....

Detaljnije

Predstava
 • 21.08.
 • (21:00)

Monodrama „Oj, živote!“ Jacka Dimicha u Kalvariji

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, monodrama "Oj, živote!" priča je o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umjesto svog mlađeg brata...

Detaljnije

Skip to content