U Dražičkoj ulici (MO Grbci) ispred broja 12 i broja 4 (vidljivo na priloženim snimkama zaslona) nalaze se dva uspornika prometa (ležeća policajca). Problem s dotičnima je taj da se nalaze samo na istočnoj strani ceste (desnoj ako se gleda odozdola ceste).

Naime, kada vozila idu tom ulicom ona često, kako bi izbjegla prelazak preko uspornika prometa, otiđu u suprotan smjer i tako zaobiđu ležeće policajce. Ovime se stvara samo kontraefekt zato što bi bilo sigurnije da vozila tamo brzaju nego da idu u suprotnu traku kako bi izbjegla uspornike.

Rješenje ovog problema je da se ili dva navedena uspornika u potpunosti uklone ili da se na isto mjesto gdje su trenutni uspornici, samo u drugu prometnu traku, stave novi uspornici kako se trenutni ne bi mogli zaobilaziti obilaskom preko druge, suprotne, prometne trake.

Od 10 vozila koja tamo prođu bar 8 obilazi uspornike odlaskom u drugu prometnu traku i samo je pitanje vremena kada će neko vozilo koje nepropisno zaobilazi uspornike naići na vozilo iz suprotne trake (frontalni sudar u najavi).

DancoKrnjevo / 06.02.2024.

Poštovani,
u Trgovačkom društvu Rijeka plus d.o.o. navode da su upoznati s opisanom problematikom te da su, po tom pitanju, već obavljeni izvidi nadležne gradske službe. Na ovaj problem upozorili su i predstavnici Mjesnog odbora Grbci. Prometni stručnjaci ističu da će se uskoro obaviti korekcija uspornika, kako bi se spriječilo da vozači, izbjegavajući ih, prelaze u suprotni kolnički trak i na taj način potencijalno ugrožavaju druge sudionike u prometu.
Stoga Vas ljubazno molimo za još malo strpljenja i razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite