Jos sam uvijek pos sokom nakon sto sam na radiju cula reklamu pizzerie Kokolo koja najvljuje najnoviji menu -konjsko meso !!!! Da stvar bude jos gora voditelj je nakon reklame poceo rzati i njistati ,pokusavajuci prokomentirati na civilizirani nacin kako se slaze i raduje toj vijesti!!! Na tren mi se ucinilo da sanjam .
Ogavno je i porazno sto se smatramo najevoluiranijom vrstom dok istovremeno nas nacin prehrane nije odmakao ni pedlja od nacina prehrane pecinskog covjeka !!!!
Nemamo ispriku za masovno mucenje i mucno ubijanje miliona zivotinja da bi se prezderavali mesom njihovih tijela, a sve radi zatucanosti i slijepog slijedjenja tradicije …
Naci na jelovniku usmrcene zivotinje za mene je trauma koju svakodnevno moram prolaziti ziveci u ovako nazadnoj civilizaciji, i mada ne cinim razliku izmedju vrsta zivotinja koje se ubijaju kako bi se covjek tovio njihovim lesevima KONJSKO MESO NA JELOVNIKU IPAK JE NEDOPUSTIVO!!!
Svi vegeterijanci ,vegani ,a i oni koji su bar jednom u zivotu imali tu cast boraviti u blizini te plemenite zivotinje (a koja zivotinja to nije?) ne moze a da ne osjeti gnusanje i nagon da zaustavi takav zlocin . I sve to zbog cega ? ZBOG SAKE KUNA !!!!! SRAMOTA!!! Oizzeria Kokolo NEKA VAS BUDE STID SVOJE OHOLOSTI I NEOSJETLJIVOSTI ZA OSTALE OBLIKE ZIVOTA !! OVIM POZIVAM NA BOJKOT I IZBJEGAVANJE ODLASKA U PIZZERIU kOKOLO KAKO BI SE ZAUSTAVIO OVAJ UZASNI CIN KLANJA KONJA ZA STVARANJE PROFITA VLASNIKA ISTOIMENE PIZZERIE!!!!
Vjerujem da je u Rijeci ostalo bar malo onih svjesnih ljudi koji ce ustati i dignuti svoj glas protiv ovakvog gnusnog cina. Jasna

jasna mujdzic / 07.01.2012.

Dijete drago jedi onda blitvu i ostani doma i ne posijećuj pizzerie i slične restaurante…

Najbolje da zanemarimo sve o našoj anatomiji, o probavnom sustavu i zubima svejeda koje posjedujemo i počnemo se hraniti samo travom te tako pokažemo svoju mentalnu, emocionalnu i moralnu superiornost naspram ostalih životinja. Mislim da je to jedini ispravni put.

Kupusar, u biti građa ljudskog probavnog trakta, počev od zuba preko želuca do crijeva, više je nalik biljojedima nego mesojedima.

najbolje je da se zrakom pocnemo hraniti posto su i biljke ziva bica:)))

onda sam ja tele,sa ribljim repom..praseći butovi,pileće noge..hehe..fina životinijca…

@Nedo

Omjer ljudskih crijeva i dužine tijela je negdje na pola puta između mesojeda i biljojeda, tj. oko 8 puta je duži nego dužina tijela, ljudi nisu sposobni prerađivati celulozu što biljojedi jesu. Čovjekoliki majmuni koji su nam najbliži evolucijski srodnici jedu otprilike 35% meso,a 65% biljke. Ljudski zubi su tu negdje na pola puta. Ne želim reći da smo mesojedi i da ljudska prehrana treba biti temeljena isključivo na mesu jer to ni nije ispravno, ali uravnotežena prehrana se ne može sastojati od isključivo biljaka. Ako griješim u nečemu nek’ me se slobodno ispravi, ovo je ono što ja znam, nije mi struka pa ne tvrdim, samo prenosim ono što sam čitao.

Pa zubi u covika su oblikovani za zvakat, kao i kod biljojeda. Mesojedi imaju ocnjake za trganje mesa, i ne zvacu hranu vec je gutaju. Biljojedi kao i covik imaju nokat/nookte, mesojedi kandze. Biljojedi kao i ljudi imaju enzime u slini koji se mjesaju sa usitnjenom hranom. Mesojedi nemaju. Mesojedi se znoje priko jezika, biljojedi i ljudi kroza pore na kozi… Ne da mi se dalje.

Da, ovo ne bi mogla biti tužibaba, više kao neki komentar…a dobro, svatko ima pravo iskazati svoje mišljenje, pa bi možda članak trebalo prebaciti tamo…inače, nikad ne bi jeo konjetinu, užas, jadna životinja, da se odmah zna, ne od mesa samo piletina i puretina….a sve drugo meso je koma…mogao bih Vam o tome napisati stranice i stranice zašto ne jesi meso, iako je konjetina preporuča, normalno, onom tko ima želudac za to.

Pozdrav

Onaj kome se ne svida neka ne ide tamo… Uostalom mi nismo zivotinje da brstimo PO poljima zelenjavu…..

Eh da nam je barem 40-tak metara crijeva, pa k tome još burag i kapurag …

Zasto se spominu vegani i vegetarijanci? Sta radi vas sacice ostatak ljudi mora paziti sto pise? Ako vam se ne svida, nemojte tamo jesti / nemojte to narucivati i amen. Konjsko meso je zdravo i ukusno. Sto se tice toga bi li jeo konja, srnu ili bilo sto sto je lijepo, milo, slatko itd; daj kilo pa vidi.
Inace, meso potice razvoj mozdanih stanica. Da ste toliko “nacitani” koliko tvrdite, znali bi.

Zašto meso nije zdravo?

Dobro je poznata činjenica da osjećaji uzrokuju velike biokemijske promjene u organizmu, napose hormonalne promjene u krvi. Prije i za vrijeme klanja biokemija uplašene životinje doživljava velike promjene. Otrovni nusproizvodi šire se tijelom, teško trujući sve dijelove umiruće životinje. Sve to kasnije truje ljudsko tkivo a i ljudski um.

I ne samo to. Životinje drže u kavezima i one nikada ne vide svjetlost dana osim kad ih vode u klaonicu. Ubrizgavaju im razne lijekove, hormone i slično što sve kasnije završi u čovjeku. Nije onda ni čudo što čitav svijet onda boluje od depresije! Sve je to povezano s mesom jer životinje luče razne hormone kad su pod stresom. Stres je blaga riječ za ono što životinje proživljavaju na farmama.

Novorođeno tele ili praščića nakon par sati odvoje od njegove majke koja može poludjeti od tuge zbog toga. Životinje vole svoje mladunče isto kao što i ljudi vole novorođenčad, i kad im odvoje mladunče one luče razne hormone uslijed užasa i stresa. A što je s jadnim teletom koje nikad ne vidi svoju majku i drži se u potpunom mraku gdje ga kljukaju raznim hormonima i hranom prerađenih ostataka ubijenih i krava, a u toj hrani može čak biti i njegova majka umrla od tuge? Kasnije to isto tele prvi put vidi svjetlost i sunce kad ga odvode u klaonicu gdje ga se okrutno ubije …Sav taj strah, sva ta patnja, gdje na kraju završi?
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_878.jpg

I smell too much americanized-TV-brainwash.
No, ipak, obzirom da je meso toliko “ogavno” itd, pretpostavljam da je povrće uzgajano u strogo nadgledanim uvjetima, gdje ga napaja rosa koja je skupljana sa alpskih pašnjaka, a oprašivana samo najčišćom kišnicom prebogatom vitaminima, te grijana čistim sunčevim zrakama pod dvostrukom dugom…
Kolega, hrana je danas banana. Nemate na temelju cega prozivati restoran koji posluzuje jedno od najkvalitetnijih, najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa. Ne ulazim u priču o uzgoju i nabavi. Konzumirao sam domaću konjetinu, i nemam niti jednu zamjerku.
Na Kokolo se okomilo kao da poslužuju mačke i pse pobogu…

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
  • 09.04. – 27.04.
  • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
  • 20.04.
  • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
  • 19.04. – 20.04.
  • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
  • 23.04.
  • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
  • 25.04.
  • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
  • 26.04.
  • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije