Jako jednostavno, eto nakon što sam vas popljuvao da ne stavljate vijesti od 8 sati, a vi meni lijepo objasnili da to nije ni potrebno, al svejedno ih updejtate od 8 nakon tog pljuvanja – tom logikom zahtjevam statistike o posjećenosti sajta s različitih IP-adresa, što bi rekli specifičnih posjetitelja stranice – i ne za jedan dan nego za protekli tjedan u kojem ste počeli updejtat od 8 ujutro.
Također zanima nas i koji su ciljevi sajta, koliko posjetitelja i naravno, koji su kriteriji za uspješan il neuspješan sajt?
Lijep pozdrav.

Gost30 / 23.05.2010.

evo da na neki način i ja odgovorim korisniku OPETBUDALA – malo sam surfo netom prije par dana i naisao na stranicu koja u prosjeku izracunava posjecenost stranica pa eto, pogledajte si to, mozda Vam pomogne – http://bizinformation.org/hr/www.mojarijeka.hr po toj nekoj statistici toga portala, ovaj portal vrijedi oko 60,000 kn i broji oko 160 posjeta dnevno i 600 otvaranja dnevno (barem tako pise na statistici toga portala) no mislim da ce i sluzbeni odgovor biti slican. ugl. nekako ne vidim svrhu ovog konstantnog kritiziranja jednog tako dobro osmisljenog portala. iako moram reci da mi je zao sto u izradi nisu ubacili kao sto ima i facebook, jedan chat dole desno sto iskreno mislim da bi uvelike populariziralo portal (naravno ako bi chat radio bolje od facebookovog 😉 )

Bobo daj molim te uozbilji se, to su igracke a ne analiticki alati.
BTW kakvo je ovo pitanje? Pa lik ne kuzi osnovnu materiju… gradski portal ne mora teziti broju psojeta pobogu ovo je news servis za gradjane a ne komercijalni site. Do kad vi u redakciji mislite odgovarati na ovakve stupidarije i davati trollovima materijala da se vracaju po jos?

@ Zivko: i trollovi su građani, ako žive ispod nekog od gradskih mostova.

U prvih 10-ak dana od službenog predstavljanja portala, MojuRijeku posjećuje dnevno od 386 do 2518 jedinstvenih posjetitelja. Najveći broj posjetitelja (2518) zabilježen je 11. svibnja 2010., dan nakon službenog predstavljanja portala, odnosno na dan kada su ostali mediji prenijeli adresu sajta. U ostalim danima posjećenost je nešto manja, vikendom između 400 i 500 posjetitelja, ostalim danima u prosjeku 700 jedinstvenih posjetitelja dnevno. Riječ je o statistikama početnih dana portala (od 10. do 23. svibnja) i tim smo brojkama, s obzirom na tek pokrenut i nedavno predstavljen portal, zadovoljni. Očekujemo, naravno rast broja posjetitelja.

Ciljevi i razlozi pokretanja portala najavljeni su već pri samom predstavljanju portala. Dakle, MojaRijeka pokrenuta je kao rezultat daljnjih nastojanja otvaranja uprave prema građanima i razvijanja bolje dvosmjerne komunikacije. O tome, između ostaloga, svjedoče i brojni odgovori na pitanja postavljena upravo u ovoj rubrici. Dakle, jedan od ciljeva pokretanja portala ostvaruje se na dnevnoj razini, zaprimanjem pitanja i pružanjem odgovora. Ovaj portal nudi i sadržaje koji nisu u direktnoj vezi s radom Grada Rijeke. Ovdje se žele istaknuti uopće vijesti iz Rijeke namijenjene svima onima koje događanja u Rijeci na bilo koji način zanimaju. Jedna od važnijih karakteristika ovog portala je što posjetitelji imaju mogućnost registracije, a kao registrirani korisnici mogu unositi svoje sadržaje (foto-galerije, najave događanja) koje uredništvo može dodatno istaknuti, potom komentirati uredničke i korisničke sadržaje, dodavati ih u favorite, doprinositi rubrikama Tužibaba (javni komentari vezani za život u gradu) i Vaš glas (koji ne moraju nužno biti pritužbenog karaktera), u okviru kojih građani odnosno posjetitelji portala mogu tekstom i/ili fotografijom ukazati na negativne, ali i pozitivne stvari koje se tiču života u gradu, a mogu napisati i svoje mišljenje o bilo kojoj temi. Također, registrirani korisnici mogu dodavati druge registrirane korisnike u kontakt listu te odabrati žele li pratiti što se s njima događa (na individualnoj osnovi).

Važan dio portala predstavljaju Servisne informacije putem kojih posjetitelji portala mogu doznavati o stanju u prometu u Rijeci putem interaktivne karte grada i prometnih kamera, o kakvoći mora, zraka, vode i koncentraciji peluda u Rijeci putem podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, o aktualnim komunalnim radovima u Rijeci, o trenutnom stanju u popunjenosti gradskih parkingu te o informacijama koje dnevno donosi Županijski centar 112. Portal objedinjuje e-usluge Grada Rijeke koje uključuju: interaktivni plan grada Rijeke, interaktivni on-line ortofoto s katastarskim planovima, interaktivni Generalni urbanistički plan, Ulice grada Rijeke s porijeklom naziva, Karta buke, Školski infocentar, Rubrika Pitajte-odgovorit ćemo, link na postojeći portal grada Rijeke http://www.rijeka.hr, pregled ulica i kućnih brojeva grada Rijeke, potom Uvid u informacijske servise s mogućnošću on-line plaćanja (on-line digitalno potpisana porezna rješenja, on-line plaćanje komunalnih troškova, on-line uvid u stanje kredita za otkup stana, pregled potrošnje plina i unos očitanih iznosa plinomjera, zakup poslovnih prostora, on-line obrasci…), Uvid u predmete prostornog uređenja i građenja, kao i brošuru s informacijama o svim e-uslugama grada Rijeke.

Za korisnike je zanimljiv i dio portala koji omogućuje prijenos uživo (live stream) iz Gradske vijećnice putem kojeg će se moći pratiti sjednice Gradskoga vijeća, ali i ostali događaji koji se odvijaju u Gradskoj vijećnici, a koji su zanimljivi javnosti. MojaRijeka nije komercijalni portal u smislu prodaje oglasnog prostora pa se uspješnost portala neće mjeriti brojem i interesom oglašivača.

Statistika jest bitna, ali ne namjeravamo se zbog nje baviti virtualnim posjetima portalu. Puno je važnije pravovremeno i točno komunicirati s korisnicima i omogućiti dvosmjernu komunikaciju s građanima. Pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost najavio je na predstavljanju portala da se s vremenom očekuje broj posjetitelja koji će premašiti 5000 koliko ih dnevno posjećuje portal Rijeka.hr. Za usporedbu, portal Rijeka.hr pokrenut je 1998. godine, a MojaRijeka prije 15 dana.

U konačnici, zahvaljujemo Vam na velikom interesu koji pokazujete prema portalu MojaRijeka i pozivamo Vas na suradnju i uključivanje u rad portala. Dobre ideje su uvijek dobrodošle.

Hvala lijepa, ja se nadam da eto i sami shvaćate koliko vam ovakva kritika koristi. Lijep pozdrav

Budala

Nije moguće ostaviti poruku.