Poštovani. Zanima me tko je odgovoran za održavanje zelenih površina u sveučilišnom kampusu, jer kada su ga već tako, ako se može reći uredili, zašto ga ne održavaju jer iz dana u dan On postaje ruglo na trsatu i samo tako će zarasti, a o čistoči da ne pričamo…. Srdačan pozdrav

cyberx / 07.08.2011.

Sve je bilo dobro dok su kosili travu Parkovi, onda ovakvih stvari nije bilo. Čistoća je problem koji se širi. Recimo, ja šetam po svom mjesnom odboru i prijavim oštećenja koja vidim, tako u par parkova su oštećeni tobogani, klupice, ljuljačke, nije košeno mjesecima, koševi u parku puni, sve uredno prijavim, moj MO proslijedi komunalnom odjelu, dobijem odgovor ” u lipnju ćemo izvršiti bojanje i popravljanje”, prođe lipanj, srpanj, dođe kolovoz, kada ono još sve isto, parkovi u očajnom stanju. Baš bi volio da netko padne s tobogana, ozlijedi se na klupici i da tuži grad.
Sjećam se i tužibabe na na radiju da negdje na Trsatu, kod neke šetnice je prekinut put jer je puno građevinskog materijala ostavljeno po putu, žena zove za mjesec dana i da to još stoji. Kako je zanimljivo, ovdje prijavim http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Toric/tuzibaba/bojanje-ograde-grmlja-klupica-i-betona/ umjetničko djelo na klupici nastalo isti dan kada je Rijeka promet bojao ogradu i dan danas ono još stoji, a izdan je nalog za bojanje. Nažalost, grad dozvoljava ovakvo ponašanje i iskreno se nadam da će službe početi obilaziti kampus i da će Vaša tužibaba uroditi plodom.

Bilo bi lijepo. Ipak je to Sveucilisni kampus, obrazovne ustanove koje bi barem trebale biti uredne i kulturne, pokazati neko obrazovanje.

Kako kvalitetan odgovor, čak je navedeno i ime i prezime osobe koja je odgovorila. Cyberx, nadam se da se nešto pomaknulo i da je očišćeno.

Da , potrudili su se da odgovore…. A najvjerovatnije će biti očišćeno kada nam opet dođe najdraža Jadrankica pa da se vidi kako mi to sve održavamo čistim….

Pola ali samo jedan mali dio kampusa je pokošen, kante od smeča i dalje pretrpane i neispražnjene….

Poštovani,

Najveći dio zelenih površina u Sveučilišnom Kampusu dužno je održavati Sveučilište u Rijeci. Grad Rijeka održava samo zelene površine i raslinje koje se nalazi uz odvojak nove ceste od Ulice Slavka Krautzeka pa do izlaza kod KBC-a Sušak. Svakako ćemo dopisom upozoriti Sveučilište na obvezu boljeg održavanja čistoće i zelenih površina Kampusa.

Odgovorite