Poštovani,

može li grad i komunalno redarstvo opomenuti izvođača radova (GP-Krk, Euroasfalt) da čisti kamione koji izlaze iz Osječke 39, skretanje za Vargon?

Naime, građevinska vozila imaju pristup gradilištu iz pristupne ceste za Vargon u Osječkoj ulici te svakodnevno izlaze i ostavljaju velike blatne nanose u Osječkoj ulici.

Pješački prijelaz se nalazi na nizbrdici i ja sam skoro pala kako je sklisko od tog blata.

Vozila tj. gume kamiona se uopće ne čiste i sva blatnjava stvaraju veliku sigurnosnu ugrozu u Osječkoj ulici, vozilima i pješacima.

Zakonska je obveza da se vozila tj gume očiste i peru, a to ne rade.

Također, iako konstantno s tog područja tj ceste prema Vargonu izlaze kamioni, u Osječkoj ulici nije postavljena nikakva prometna signalizacija, upozorenja, usporenje prometa, nikakvog znaka nema a svakih 10-ak minuta izlaze veliki kamioni, mješalice i ostala građevinska vozila.

Vozači često moraju naglo stati jer je kamion koji izlazi jako spor, neki voze brže, još je i hrpa blata po cesti i trebala bi tamo biti nekakva upozorenja i znakovi a nema ih.

Može li Grad tj komunalno redarstvo, kontaktirati izvođače radova, upozoriti ih da čiste vozila kao i da očiste Osječku od blata te da se postavi odgovarajuća prometna signalizacija koja bi upozoravala vozače da ovdje izlaze građevinska vozila?

U prilogu fotografije koje potvrđuju navedeno slikane 3. veljače 2021., čak ni kiša nije isprala većinu blata.

Novi List je već pisao o ovome i ništa se nije promijenilo.

Izlazeći s gradilišta kamioni u Zvonimirovoj ostavljaju – blato. Zbog nemara ugrožena sigurnost prometa

dorina / 03.02.2021.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav ističu da je u ovom konkretnom slučaju riječ o državnim, a ne cestama kojima upravlja Grada Rijeke. Upravo stoga što su Osječka i Zvonimirova državne ceste Vaš je upit proslijeđen Hrvatskim cestama d.o.o. koje su kao upravitelji dužni održavati prometnice, u skladu sa Zakonom o cestama. Kao što i sami znate tim je Zakonom propisano da je radi zaštite javne ceste i sigurnosti prometa na njoj zabranjeno rasipati materijal, nanositi blato, ulje ili na drugi način onečišćavati javnu cestu.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite