Kafic viva je vec 3 tjedna poceo glasno pustati muziku s terase vise se niti prozor ne moze otvoriti od te muzike ?

cinjenica da kantrida nije turisticka zona za razliku od centra grada, kada misli grad rijeka

IZGLASATI ODLUKU O RADU KAFICA I BUCI U NJIMA ?

lola l / 12.05.2010.

Pitanje je proslijeđeno. Čim dobijemo službeni odgovor, objavit ćemo ga ispod Vašeg komentara.

Možda ne bi škodilo prvo lijepo zamoliti vlasnika kafića da pripazi na buku…

UZ lekkeov savjet koji podržavam, evo i službenog odgovora:

Poštovani,
Grad Rijeka ima Odluku o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke za noć na otvorenim prostorima grada Rijeke na kojima se pružaju ugostiteljske usluge koju možete pročitati u Službenim novinama Primorsko goranske županije br.55/09. Dakle, znaju se dozvoljene granice pa se ukoliko imate problema s bukom u gostiteljskom objektu zbog glasne muzike ili prekoračenja radnog vremena, trebate obratiti nadležnim institucijama a to su Sanitarna inspekcija – Odjel Rijeka – tel. 354-122 i Državni inspektorat , Područna jednica Rijeka, Osječka 10 , tel. 500 647

Također treba reći da radno vijeme svih ugostiteljskih objekata pa tako i kafića propisuje država. Grad Rijeka,naravno, ima svoju Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti ali se ona temelji na Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti donesenom koncem 2006. godine. Naime, taj je zakon dao mogućnost da Grad svojom Odlukom ugostiteljskim objektima iz skupine “Restorani” i “Barovi”, koji mogu poslovati u razdoblju od 06,00 do 24,00 sata, a ne zadovoljavaju uvjete za rad noću, produži radno vrijeme najduže za dva sata što je Grad Rijeka u Odluci i napravio uzimajući u obzir noćni život i turističku ponudu grada Rijeke. Prema toj gradskoj Odluci ugostiteljski objekt iz skupine “Restorani” i “Barovi” na području centra grada i Trsata , ukoliko žele, mogu raditi do 02,00 sata. Što se tiče terasa ugostiteljskih objekata, one rade kako radi i ugostiteljski objekt. Kako se radi o ugostiteljskom objektu na području Kantride gdje je dozvoljeno radno vrijeme do 24,00 sata i terasa može raditi do 24,00 sata.

Potrebno je istaknuti kako Zakon nije predvidio mogućnost da se ugostiteljskim objektima skrati radno vrijeme ispod 24,00 sata, pa zato ni Grad Rijeka nije to mogao takvu mogućnost propisati Odlukom.

Nije moguće ostaviti poruku.