Ima već neko vrijeme da je sa strane glavne ceste otvoren ulaz/izlaz na stražnje parkiralište Dvorane mladosti Trsat. Super ideja da ne bi postojao mali problem; nitko se nije sjetio da na kolniku ispred ulaza izbriše bijele oznake za parking, pa se vrlo često događa da vozači upravo tu parkiraju svoja vozila i zatvore taj prolaz.
Kada će te staviti prave oznake na kolnik da je tu zabranjeno parkiranje, jer je stari ulaz na parkiralište vrlo nezgodno postavljen?

dadi12 / 13.09.2022.

Poštovani,
u Trgovačkom društvu Rijeka sport d.o.o. koje upravlja sportskim objektima Grada Rijeke navode kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo – Područni ured Rijeka u Dvorani mladosti, za građane koji žive na istočnom dijelu Rijeke, namjeravao otvoriti punkt za cijepljenje protiv koronavirusa. U tu je svrhu pokraj Dvorane mladosti pripremljen plato za parking, a navedeni prolaz trebao je poslužiti kao privremeno rješenje, kako bi se građanima omogućio lakši dolazak na cijepljenje. Međutim, kako punkt za cijepljenje na ovoj lokaciji nikada nije zaživio, Rijeka sport nema namjeru postojeći ulaz na navedenu površinu službeno otvoriti, već će ostati u postojećem režimu.
Naime, bočna parkirna mjesta na Trgu Viktora Bubnja točno su iscrtana, prema odluci Odjela gradske uprave za komunalni sustav. Riječ je o legalnim parkirnim mjestima, za razliku od platoa koji nema iscrtana parkirna mjesta i koji ne može biti javno parkiralište, jer je taj prostor, prema planovima Grada Rijeke, namijenjen sportsko-rekreacijskim aktivnostima.
Ukoliko u ovom trenutku korisnici koriste navedeni plato za parking, a privremeni ulaz s Trga Viktora Bubnja je blokiran, moguće je koristiti ulaz, odnosno izlaz sa zapadne strane koji je uvijek otvoren i slobodan.
Tomu dodajmo da su djelatnici Trgovačkog društva Rijeka plus d.o.o. koje upravlja gradskim parkiralištima, u četvrtak 15. rujna ove godine, izbrisali spomenuto parkirališno mjesto i žutom bojom na mjestu izlaza obilježili kolničku oznaku „H51“ kojom se obilježava mjesto na kojemu je zabranjeno parkiranje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite