Poštovani,

svim srcem podržavam projekt EPK 2020, kao što sa jednakim osjećanjima prezirem paljenje umjetničke instalacije autora Kožarića. Međutim, pitam se, ukoliko je instalacija plasta sijena imala svrhu simbolizirati žetvu kulturnih projekata u predstojećoj godini, zašto instalacija nije načinjena od slame. Slama simbolizira žetvu, a ne sijeno. Ova instalacija je napravljena potpuno promašenom idejom i motivom i plaćena mojim i Vašim novcem.

Inzistiram na odgovoru zašto sijeno simbolizira žetvu.

Hvala Vam unaprijed i LP.

tuzibaba123 / 12.01.2020.

Poštovani,
prema informacijama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti koji od 8. siječnja ove godine provodi program Stog sijena, autora Ivana Kožarića, ova ista instalacija prvi put je postavljena u Dubrovniku 1996. godine.
Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ju je ponovno postavio kao prvu u seriji umjetničkih intervencija u javnom prostoru pod nazivom Izvrnuti džep. Privremena skulptura postavljena je prije službenog otvorenja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, i s obzirom na bogatu kulturnu godinu koja nam predstoji, postavljanje Stoga sijena predstavljeno je kao početak žetve kulturnih događanja na metaforičkoj razini.
U MMSU-u ističu kako je to samo jedan vid kontekstualizacije rada, s obzirom na trenutak u kojemu se postavlja. Ideja kod postavljanja rada bila je, između ostalog, propitati na koji se način izmješteni ruralni element uklapa u gradski te kakve reakcije Stog sijena može pobuditi kod prolaznika.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja