Srdačni,
Prije nekoliko mijeseci točnije 12. 12. 2018. list Fiuman je objavio slijedeće:

Autotrolej želi uzeti kredit za nova vozila i sustav obavijesti kada bus dolazi

Citat:
“Gradsko komunalno društvo Autotrolej uskoro će se upustiti u nabavu 32 nova autobusa i to sedam zglobnih gradskih niskopodnih dizel autobusa, pet solo prigradskih dizel autobusa, deset solo gradsko-prigradskih niskopodnih SPP autobusa i deset mini autobusa na dizel ukupne vrijednosti 52,2 milijuna kuna + PDV.

Također u planu je nabava sustava najave dolaska autobusa na stajališta, a vrijednost te investicije je 7,9 milijuna kuna + PDV. Osim toga, planira se i izrada mobilne i web aplikacije čija se cijena izrade procjenjuje na 195 tisuća kuna + PDV. Autotrolej mora osigurati 15 posto vrijednosti ukupne investicije, što iznosi 9,1 milijuna kuna, dok bi se ostatak trebao financirati iz EU fondova.

Na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela izdana je suglasnost za prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Autotroleja na iznos od deset milijuna kuna, a ukoliko takvu odluku potvrdi i Gradsko vijeće Grada Rijeke, kredit će se uzeti od Istarske kreditne banke koja je ponudila spomenuti kredit uz ukupni trošak od 1,8 milijuna kuna uključujući kamatu.”
Kraj citata.

Poštovani ! Mene bi zanimalo da li će se najavljeno u citatu ostvariti s obzirom da je Autotrolej sada u nedostatku s vozačima, a muku muči i s displejima na vozilima kojih sve više zamijenjuju table.Hoće li biti što od toga i kada otprilike? Ovo nije tužibaba već samo informativno pitanje.

Poštovanje i lijep pozdrav !

jakob / 28.04.2019.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Autotrolej navode kako su Vaši navodi točni, ali da ipak zahtijevanju dodatno pojašnjenje.
Naime, riječ je o projektima koji se financiraju preko ITU programa Europske unije. KD Autotrolej predao je prijavu te se po objavi konačnih rezultata prije svega treba potpisati ugovor o financiranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Vrijeme realizacije ovisi o tome kada će biti dobivena sredstva, raspisan natječaj i ugovorena nabava, ali se očekuje da bi sve to trebalo biti dovršeno u drugoj polovici iduće godine.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani ,
Hvala na odgovoru u nadi da će se navedeno obaviti u rokovima koje Ste naveli.
Srdačan pozdrav !

Odgovorite