Sigurno ima onih koji smatraju da životinje i nisu neka bića, da nemaju dušu …. ali mi, prijatelji i ljubitelji kućnih ljubimaca tako ne mislimo. Pa nas im a i onih koji su kupili parcelicu na riječkom “groblju kućnih ljubimaca”(rijetki gradovi se ponose da imaju tako nešto a Rijeka bi valjda da ga može prekopati i prenamijenit) i redovito obilazimo svoje voljene ljubimce kojih više nema. I stavimo cvijeće, i zapalimo svijeće. Pa mi je žao što Grad, koji rijetko tijekom godine brine o održavanju toga groblja i obavezno ga se mora podsjećati da to čini, eto, barem na ove dane Svih svetih dopušta da groblje bude zarašteno u travu i korov. A i one biljke koje su zasađene prilikom zadnjeg uređenja i ograđivanja su se razgranale pa se teško prilazi grobnom mjestu. A te biljke za neke znaju biti i fototoksične (znam to iz vlastitog iskustva jer su slične zasađene i na groblju Drenova).

dadi12 / 30.10.2020.

Poštovani,
prije svega valja istaknuti kako Grad Rijeka itekako uvažava činjenicu da mnogi građani imaju kućne ljubimce i da, kao i za sve ostale, tako i njima treba osigurati primjeren uvjete života. O tome svjedoče plaže i parkovi za pse, provedba Zakona o zaštiti životinja i brojnih programa kojima se financijski i logistički podržavaju aktivnosti vezane za zaštitu životinja.
U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav ističu da se slažu s Vama kako bi groblje kućnih ljubimaca trebalo detaljnije urediti, ali se nadaju Vašem razumijevanju s obzirom na pandemiju korona virusa koja je prouzročila značajan pad gospodarskih aktivnosti, a samim tim i znatno smanjila prihode gradskog proračuna kojim se financiraju ovakvi radovi.
Održavanje zelenila trenutačno se obavlja financijskim sredstvima odobrenih za provedbu Programa i plana održavanja komunalne infrastrukture za održavanje javnih zelenih površina u 2020. godini. S obzirom da se ta sredstva raspoređuju na sve uređene javne zelene površina na prostoru Grada Rijeke, trošenje mora biti racionalno. Kako je prethodno već navedeno, ove godine, zbog novonastale situacije uvjetovane korona virusom, dinamika radova na održavanju javnih zelenih površina ovisi o financijskim mogućnostima i daljnjem razvoju situacije. To znači da se, osim košnje, sve ostale radnje na zelenilu, obavljaju samo interventno.
U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav ističu da je Vaša primjedba potpuno opravdana, tim više što je riječ o atraktivnoj lokaciji te će se, uz redovitu jesensku košnju, orezati i formirati grmovi.
U ovom Odjelu ujedno Vam zahvaljuju na konstruktivnim kritikama te ističu da će, koliko im to uvjeti budu dozvoljavali, ubuduće svakako više pažnje posvetiti groblju za kućne ljubimce.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja