Poštovani!

Pišem ovaj upit vezan uz mnogobrojne grafite na bukobranima riječke zaobilaznice. Naime, njihov broj se konstantno povećava te nagrđuje izgled i dojam zaobilaznice pa tako i samog grada. Kako je riječka zaobilaznica u nadležnosti HAC-a, apeliram na Vas, kao instituciju Grada, da ukažete na ovaj problem te da se grafiti uklone u što kraćem roku (antigrafitna sredstva i visokotlačni perač, kako je to inače slučaj). S obzirom da plaćamo jedne od skupljih cestarina u Europi, smatram da je njihovo održavanje bitno pa tako i uklanjanje grafita.

S poštovanjem,

Aktivni građanin

Banch / 26.09.2023.

Poštovani,
zahvaljujemo na javljanju te Vas obavještavamo kako su grafiti, u više navrata, uklanjani sa upornih zidova, nadvožnjaka i nathodnika na ovoj dionici. U kratkom vremenu nakon uklanjanja, grafiti se ponovno pojavljuju na istim površinama s kojih su i uklonjeni. Kako se radi o prometno vrlo opterećenoj dionici, grafiti se nisu uklanjali tijekom vrhunca glavne turističke sezone te će tehničke jedinice održavanja nastaviti s uklanjanjem, prema prioritetima, odnosno potrebama za odrađivanjem ostalih radova redovitog održavanja koji izravno utječu na sigurnost prometa. Ukoliko se pojave grafiti neprimjerenog ili uvredljivog sadržaja, odmah će biti uklonjeni.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani!

Hvala na brzom odgovoru!
Napomenuo bih da neki grafiti datiraju iz 2019. godine i starije (jer uz autogram, grafiteri ostave i godinu proizvodnje) te tvrdnja da se grafiti redovito uklanjanju nije baš točna. Također, turistička sezona je završila prije 2 i pol mjeseca te je vrijeme bilo prikladno za njihovo uklanjanje kroz cijeli rujan i listopad, a naočigled njihov broj se povećao od mog upita. Nadam se da će rješavanje ovog problema ubrzo započeti.

S poštovanjem.

Odgovorite