Vozim se ja tako u 6 sa dvoje djece (2 i 3 god) i kroz gužvu se nikako ne probijem do izlaznih vrata ( u busu +40 stupnjeva) i ne stignem pozvoniti da mi bus stane….i ode dalje a vani +35.

Moje pitanje je da li vozač ima ili nema obavezu stati na svakoj stanici bez obzira ulazi ili ne netko ili samo ako se zvoni

Sijećam se kao školarac dok sam sa istom tom 6-icom putovao stajala je na svakoj stanici neovisno o zvonu a zvono je postojalo i onda

Još sam i sada znojan od hodanja natrag do propuštene stanice 🙂 🙁

Slijedeće je pitanje ZAŠTO šoferi ( ne svi ) ali većina pričaju na mob a imaju hands free???
Doživio sam da je jedan majstor čak u vožnji pisao sms….prijavio sam na njihovu službu ali i dalje taj isti ( linija 6 ) telefonira sa nobom na ramenu i vozi

Hvala

boris matoš / 12.07.2010.

Boris, da li ste pitanje o obavezi stajanja na autobusnim postajama uputili Autotroleju i ako jeste kakav ste odgovor dobili?

Ja se ispričavam na digresiji, ali prije više godina sam imao jedno zanimljivo iskustvo s autotrolejom. Sjedio sam na sjedalu do vrata, tako da sam zvono (smješteno na rukohvatu) mogao dosegnuti bez da ustajem. Kad se autobus približio mojoj stanici, stotinjak metara prije, uredno sam pozvonio. Nisam ustao jer nije bilo potrebe, gotovo prazan autobus, sjedim do vrata, pozvonio sam… ustat ću i izaći kad stane. Međutim, on nije stao na stanici nego je produžio dalje. Otišao sam do vozača, da bi mi on rekao kako je čuo da sam zvonio, ali je MISLIO DA SE ŠALIM. Tako da, čini se, vozač nema obavezu stati ni ako putnik pozvoni.

@urednik……da prvu situaciju sam POKUŠAO prijaviti ali su me toliko prebacivali na telefonu malo kod ovog malo kod onog da sam se osjećao kao teniska loptica i odustao !!!

OK, važno nam je znati te detalje kad tražimo službene odgovore.
Pitanje je upućeno.

Na samome početku molimo Vas da primite isprike KD Autotroleja zbog neugodnosti koje ste doživjeli tijekom vožnje na autobusnoj liniji 6.

Točno je da su vozači u javnom gradskom prijevozu dužni stajati na svim autobusnim stajalištima, i to bez obzira upozore li ih na to naši putnici. Vozač u situaciji koju ste opisali nije postupio na odgovarajući način, odnosno svakako je bio dužan stati na označenom autobusnom stajalištu. Vjerojatno je previdio stajalište zbog čega još jednom primite isprike. Napominjemo i kako je Služba prometa Autotroleja, temeljem Vašeg pisma, još jednom upozorila vozače na obvezu zaustavljanja vozila na autobusnim stajalištima.

Vezano uz telefoniranje vozača tijekom vožnje, ističemo kako vozači ne smiju telefonirati, osim kod hitnih poziva ili javljanja dežurnom prometniku, dok privatni razgovori nisu dozvoljeni.

Na kraju Vam zahvaljujemo na Vašim primjedbama te se iskreno nadamo kako se ovakve neugodnosti više neće ponavljati.

Koje su sankcije za vozače koji pričaju na mobitel (i tako ugrožavaju ne samo svoju sigurnost, nego i svih putnika!)?
Kako ih prijaviti i kasnije uspješno dokazati da je on stvarno pričao na mobitel? Da li pomaže fotografija s mobitela na kojoj se vidi vozač kako telefonira ili to nije valjani dokaz?

Također, koje su sankcije za vozače koji puše cigarete dok voze?

Poštovani,
vozači KD Autotrolej koji tijekom vožnje obavljaju privatne razgovore mobitelom, kao i oni koji tijekom vožnje puše, što još jednom naglašavamo nikako nije dozvoljeno, posljedice snose sukladno internim aktima Autotroleja.
Korisnici javnog prijevoza koji o pojedinim takvim slučajevima žele poslati podatke Autotroleju, to slobodno mogu i učiniti, a dovoljno je navesti vrijeme, broj linije i/ili garažni broj autobusa.

@backgammonRi,upotpunosti se slažem sa Vama da se propisa i pravila trebamo svi držati.Razgovor mobitelom te pušenje u autobusu je zabranjeno,a ja ću Vam iz povjerljivih izvora reći da je kazna za takve i do 10% odbitka od plaće.I ostale greške vozača se također sankcioniraju,što od strane poslodavca što od strane prometne policije.
Griješite li Vi na poslu i koliko ste Vi sankcionirani?Ponašate li se kao putnik onako kako bi se trebali ponašati?Ponavljam pravila se moramo držati,ali držimo ih se onda SVI.

@nos…ma sve je to ok….ali zaboravljaš bitnu razliku….taj isti ako puši, priča na mob, piše sms i sl. DIREKTNO UGROŽAVA sigurnost svih putnika !!!!…..e pa nije baš isto ako ja u svom uredu radim sve to ili vozač busa zar ne ???

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 20.10. – 11.11.
 • (11:00)

Otvorenje međunarodne izložbe „Nakon Velikog rata. Nova Europa 1918. – 1923.”

Izložba, koju je uz sudjelovanje više od 40 povjesničara iz 18 zemalja pripremila Europska mreža sjećanje i solidarnost, govori o rađanju novog poretka u Europi nakon 1918. godine...

Detaljnije

Predstava
 • 21.10. – 22.10.
 • (20:00)

Premijera predstave “Sjećanje gradova” u režiji Edvina Liverića

Hrvatsko-mađarska suradnja donosi predstavu "Sjećanja gradova" baziranu na turbulentnoj riječkoj povijesti...

Detaljnije

Književni susret
 • 22.10. – 18.10.
 • (00:00)

Predstavljanje knjige „Poštovani kukci i druge jezive priče“ Maše Kolanović

U Gradskoj knjižnici Rijeka gostuje ovogodišnja dobitnica prestižne Nagrade Europske unije za književnost Maša Kolanović...

Detaljnije

Projekcija
 • 23.10. – 27.10.
 • (20:00)

Tjedan češkog filma u Art-kinu

Program otvara komična drama "Vlasnici" Jiříja Havelke o suživotu stanara jedne zgrade koji zagorčava dogovor oko prodaje prostora na tavanu...

Detaljnije

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

Otvorenje izložbe “51000 Balthazargrad”

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Predstava
 • 02.11. – 10.10.
 • (00:00)

25. revija lutkarskih kazališta

Jubilarna 25. revija lutkarskih kazališta, koja će se ove godine održati od 2. do 10. studenog, donosi čak deset predstava...

Detaljnije