Poštovani,

mali dječji park ispred dispanzera u Cambierijevoj stalno je ugrožen psima i njihovim vlasnicima. Strašno je svakodnevno gledati kako psi obavljaju nuždu ispred dječje vrteške, u pijesku, pored djeteta koje, eto, vikendom kao danas, bolesno, čeka pregled kod liječnika. Opće se vlasnici često ponašaju kao neka sekta, nedokazivi su, ne vide problem.

Molim vas, vi vidite, nije ovo srednji vijek,tablice sa zabranom, upozorenja i kazne za one koji misle da djeca i njihovo zdravlje nisu važni. Napravite park za pse!

bogdanovic1gordana / 14.12.2020.

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na obavijesti te Vas ovim putem obavještavamo kako je nakon Vaše prijave komunalni redar kontinuirano kontrolirao dječji park u Cambierievoj ulici po pitanju dovođenja kućnih ljubimaca na javne površine.

Tijekom obavljenih kontrola komunalni redar nije uočio vlasnike koji dovode pse na mjesta zabrane dovođenja pasa, niti pse bez nadzora vlasnika, odnosno bez povodca. Napominjemo da je za poduzimanje mjera prema vlasnicima pasa koji izvode pse protivno odredbama Odluke uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te načinu postupanja s divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa, potrebno da komunalni redar, kao službena osoba, zatekne počinitelja u prekršaju, što ovdje trenutno nije slučaj. Zbog toga ne postoji osnova za prekršajno sankcioniranje vlasnika pasa, budući da je za poduzimanje mjera u nadležnosti komunalnog redarstva nužno utvrditi počinjenje prekršaja neposrednim opažanjem komunalnog redara.

Bez obzira na to, komunalno redarstvo će nastaviti i dalje pojačano nadzirati ovaj park, kako bi eventualno zatekli vlasnike u počinjenju prekršaja i poduzeli prema njima odgovarajuće mjere u njihovoj nadležnosti.

Također, zatečeni vlasnici pasa upozoreni su o načinu dovođenja kućnih ljubimaca (pasa) na javne površine te o provedbi kontrole, kao i provedbi kontinuirane kontrole propisnog obilježavanja kućnih ljubimaca mikročipom.
Temeljem Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, psima nije dozvoljen boravak na dječjim igralištima bez obzira na postojanje znaka zabrane. Kako bi se građane dodatno upozorilo na navedeno, postavit će se znak zabrane za pse. Nažalost, često se događalo da pojedinci ne poštuju znak, koji je uništen vrlo brzo nakon što je bio postavljen.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite