Pitam se da li će se u centru grada ikada uvesti nekoliko kvadrata za djecu, da kada roditelji dođu na korzo i oko njega da mogu djecu odvesti na 20 minuta ili pola sata. Pitam da li ima šanse da se negdje unutar najužeg centra postavi neka sprava za djecu da nam se djeca ne moraju penjati po tenkovima ili topovima koji se tamo izlažu jer za njih ne postoji ništa u toj zoni. To ne mora biti igralište u pravom smislu riječi, ali nešto malo i kreativno bi, sigurna sam, pozdravio svaki roditelj koji dođe na korzo.

irisss17 / 06.10.2011.

kavez sa ogradom, da ti ne smetaju dok pijes kavu. Pozdravljam.

Na Korzu sprave za djecu?I sam imam dijete ali takvo što…mislim da nema smisla..bilo bi pravo ruglo..

Stipe, vrlo neukusno i jadno.

Gradu nasušno treba par kvadrata zelenila u centru i to ne samo za djecu…

Napravljeno je igralište za dijecu i ako nije baš u centru grada na Delti na kraju parkirališta od autotroleja

Poštovana,

dječja igrališta svakako su jedan od prioriteta Grada Rijeke, kako bismo našim najmlađim sugrađanima omogućili sigurna i uređena mjesta za igru.

Na području Rijeke nalazi se više od 220 igrališta sa spravama za igru i 30 igrališta za igre loptom. S obzirom na dobnu strukturu djece, na igralištima su češće sprave za školsku, nego za djecu mlađe dobi. Posljednjih godina međutim, na novouređenim i na postojećim igralištima postavljene su i nove sprave za malu djecu.

Zbog konfiguracije terena u centru grada vrlo je teško osigurati površinu za uređenje igrališta. Problem je barem malo ublažen uređenjem igrališta kod autobusnog terminala na Delti koje je nedavno završeno. Na tom igralištu postavljeni su tobogan, vrtuljak te dvostruka ljuljačka. Trajno rješenje bit će uređenje Delte, kao velikog gradskog parka sa sadržajima za sve uzraste, kako je to predviđeno gradskim prostornim planovima.

Također, naše službe provjeravaju mogućnost uređenja malog igrališta za igru djece predškolske dobi na površini između OŠ Nikola Tesla i Privredne banke, ili između Centra tehničke kulture i zgrade kbr. 6 u ulici Žrtava fašizma.

Priprema se i uređenje parka s novim dječjim igralištem na mjestu sadašnjeg parka Pomerio, prema projektu čija je izrada u tijeku.

Uređenje samoga Korza je dovršeno i ne ostavlja prostora za dječje igralište, što nije niti uobičajeno na glavnim gradskim trgovima ili šetnicama. Međutim, sva ova igrališta koja su napravljena ili se planiraju napraviti na udaljenosti nekoliko minuta hoda od Korza, vjerujemo da će našim najmlađima omogućiti više kvalitetnih mjesta za igru u širem gradskom središtu.

Odgovorite