U Osječkoj ulici, u blizini kbr 37 curi voda iz kolnika te stalno izvire iz asfalta.
To traje tjednima, također u neposrednoj blizini par metara je KD VIK sanirao cijev koja je pukla i tamo je asfalt bio propao, to stoji već više od 4 mjeseca šljunak na cesti, bez da je asfaltirano.
Kada će to biti sanirano?

Isto na cesti kod Osječke 71, javna cesta što vodi do Konzuma, već 2-3 mjeseca im konstantno curi voda po cesti, čak je i na Google Street View prisutna, kada će se i to sanirati?

Potrebno je i označiti pješačke prijelaze u blizini kbr 39 kod Plodina i Tehničkog pregleda, jer nisu bojani nekoliko godina, kao ni onaj kod Kauflanda ili Mercedesa, gdje je prije 3 godine asfaltirana cesta i još nisu označeni pješački prijelazi.

Zašto Grad Rijeka tako loše održava ceste i vodovodnu infrastrukturu?

dorina / 09.07.2024.

Poštovani,
djelatnici Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija terenskim su izvidom utvrdili da voda na lokaciji Osječka 71, kod Konzuma, ne curi iz sustava javne vodoopskrbne mreže u vlasništvu ovog Društva. Naime, riječ je o kvaru na dijelu interne, točnije privatne instalacije u vlasništvu objekta K Centar Fiume. Vezano za prijavu puknuća cijevi na lokaciji Osječka 37, također je riječ o kvaru na dijelu interne, odnosno privatne instalacije u vlasništvu Supermarketa Spar. Korisnik je upoznat s opisanim problemom i svakako će sanirati kvar, nakon čega će se lokacija češće kontrolirati, kako se ovo ne bi ponovilo.
Za asfaltiranje prekopa na lokaciji Osječka, kod kućnog broja 42, zadužena je državna tvrtka Hrvatske ceste d.o.o.
Sanacija koja je provedena na raskrižju Osječke ulice u Ulici Mihačeva Draga posljedica je popravka puknuća cijevi. Kako vlasnik instalacija nije bio u mogućnosti navedeno sanirati kada su obavljene sanacije asfaltnog kolnika na državnoj cesti DC 403, to je ostalo za dovršiti. S obzirom na plan sanacije asfalta, Hrvatske ceste ovo bi trebale obaviti u kolovozu ove godine, jer je tada planirana sanacija navedenog raskrižja.
Hrvatske ceste d.o.o. obnovile su oznake na kolniku državne ceste DC 403, a ostalo se odnosi na prevoze koji su sastavni dijelovi nerazvrstane ceste te će ih, u sklopu redovnog održavanja, obnoviti Rijeka plus, prema ranije utvrđenim prioritetima.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite