Zašto je u većini novijih autobusa, unatoč preporuci HZJZ-a da ne radi klima u autobusima i da su prozori otvoreni (radi cirkulacije zraka) u većini autobusa Autotroleja upaljena klima na iznimno hladno i uz to prozori su ZAKLJUČANI!?

Mislim da to nije u redu sa aspekta zaštite građana i prenosa COVID-19, ako se netko zakašlje taj zrak ostaje u prostoru, zrak ne cirkulira a neki vozači na početku vožnje još i zatvore prozore ako je koji putnik otvorio.

Prozore ni ne možete otvoriti jer su zaključani, hrpa ljudi smrdi a stalno u vas puše isti cirkluirani zrak iz klime?

Može li se makar otključati prozori u svim autobusima i da budu otvoreni uz klimu ako baš mora raditi?

Slika koja potvrđuje navedeno u prilogu.

zdravko-herbiko / 29.06.2020.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Autotrolej zahvaljuju Vam na javljanju i konstruktivnim kritikama te se ujedno ispričavaju svim korisnicima usluga javnog gradskog prijevoza.
Naime, novi autobusi imaju zaključane prozore upravo zbog klima uređaja, odnosno kako bi klima bila potpuno funkcionalna i kako bi se putnici tijekom vožnje, posebice u vrijeme visokim temperatura zraka, ugodnije osjećali. No, obzirom na preporuku Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, izdan je nalog dnevnom servisu, kroz koji prolaze sva vozila, da se prozori na novim vozilima otključaju. Što se tiče klima uređaja, svi su pregledani i detaljno očišćeni upravo zbog aktualne situacije s korona virusom te se koriste upravo zbog visokih temperatura zraka.
Ujedno Autotrolej podsjeća kako se svi njihovi autobusi svakodnevno dezinficiraju te da su opremljeni sredstvima za dezinfekciju ruku, dok svi putnici moraju nositi zaštitne maske na licima.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite