Evo ovako, ja sam ove godine prvi na ovoj tužibabi za ovaj problem a nakon mene će ih vjerovatno biti još upisano….
Naime, radi se o već poznatom “IZNENADIO NAS JE SNIJEG” problemu.
Ja sam danas oko 15:00 sati kada se cesta počela bjeliti nazvao centar 112 i pitao kada će cesta biti očišćena (RADI SE O GLAVNOJ CESTI ZVONIMIROVA) a dispečeri su rekli da će poslati ralice da pospu cestu.
Naravno, pogađate, cesta NIJE bila posuta, cesta NIJE bila očišćena te je od 18:00 sati NEPROHODNA bez zimske opreme odnosno čak ni sa zimskim gumama se nije moglo prolaziti nego sa lancima!
Par puta sam sa prozora vidio autobus kako iskrcava putnike koji su ga morali gurati jer nije mogao proći.
Više autobusa je proklizilo, više kamijona itd. itd…
Naravno, zvao sam i oko 18:00 sati kada je cesta bila POTPUNO bjela centar 112 gdje su rekli da je prioritet cesta u brdu a onda gradska jer čiste odozgo na dole.
Sada je 20:15. A PRVA DANAŠNJA RALICA OVUDA JE PROŠLA PRIJE DESETAK MINUTA!! Svaka joj čast!, Valda su sada Hreljin, Zlobin, Krasica, Meja… čisti pa su se odlučili i očistiti najprohodniju prometnicu u gradu.
Više stvarno neznam što da mislim. Autobusi pojedinih linija nemogu voziti zbog neočišćene ceste.
Ovo je STRAŠNO!
No, da napomenem, ralica od prije desetak minuta NIJE očistila prometnicu u smjeru Rijeke već u smjeru Opatije tako da je strana prema Rijeci NEPROHODNA (što dokazuje i to da se još ni jedan autobus onuda nije usudio proći već svi stoje na autobusnoj u Mirka Čurbega…
Ja neznam stvarno što bi se dogodilo da NEDAJ BOŽE u Rijeci snijeg padne par dana za redom!? Valda bi život stao.
Ja mislim da su brže i bolje u Dubrovniku ceste čistili nego u Rijeci.
Sramota za Ceste Rijeka (ili koja već to firma obavlja).

EDIT: U Stožeru zimske službe ističu kako su njihove ekipe s osam kamiona na terenu cijeli dan, ali i da je tijekom poslijepodneva velik broj vozila bez zimske opreme izašao na prometnice, što je stvorilo gužvu. Izvor: Novi list

Znači oni su izašli sa OSAM!? kamijona na ceste. Pa neznam za što je to dovoljno. Nije ni čudo kakve su nam ceste.

Borna Klarić / 17.12.2010.

Slazem se za Medovicevu, pogotovo sto je druga opcija ulaska u naselje ona koja ulazi u Mestrovicevu koja ima opasan nagib cak i kad je tek malo mokra. Taj dio Krnjeva u ovakvim uvjetima skoro da ostaje odsjecen za vecinu vozila.

Evo jutros je situacija na GLAVNOJ cesti solidna… Odlična nije jer nije posuta cesta pa je na mjestima zaleđena ali nema snijega, to je ono najvažnije.
Zatim, sve što se ne zove glavna cesta NIJE očišćeno, stabla i grane su posvuda na Krnjevu. Evo primjerice u Crnčićevoj na Krnjevu (plavi niz) uopće nije moguće izaći sa velikog parkinga zbog stabala, snijega i leda koji naravno, nije očišćen.
Pa šta od tolko ralica koliko ih se može vidjeti uz autoput prema Lučkom u grad šalju 6-8!? Divno.
Najgore je što se sugeriralo na korištenje Javnog Prijevoza koji naravno NIJE vozio jer nije mogao voziti pa je onda opet bilo bolje ići osobnim automobilom….
Nedaj Bože da i danas padne još koji centimetar, pa sutra je Nedjelja, valda do Ponedeljka nebi bilo ralice na cesti -.-”

Nikoga ne opravdavam ,a li ako je već najava kakva je bila što se tiče prognoze zar su sva gospoda morala sa autima u grad!
Ako bi izdvojili koliko ih je bilo na ljetnim gumama brzo bi došli do uzroka začepljenja!
I na kraju što da radi ralica ako svi stoje u koloni?

Dodjite na Srdoce, ovdje je prava zimska idila. Nema ralica, ali zato ima preko 30cm snijega. A tek gore prema Frlanima, Tuhtanima, starim Srdočima. Snijeg do koljena!

Gdje su odgovorne sluzbe?

Misle li se pojaviti ove godine?

Tko je odgovoran?

Briga li ikoga?

@Ajeto vjerujem ti u potpunosti, pa u Centru Rijeke ocisceno je samo toliko da bus prođe. NIŠTA VIŠE!!!
18.12.2010. 23:45 –> Cesta iza Kauflanda, prilaz Crnčićevoj (plavi niz) i veliko parkiralište ZALEĐENO!
Cesta kod pekare Arena – Turnić –> ZALEĐENO!
Cesta kraj Šibenske –> ZALEĐENO!
Razlog: Neposipanje i nečišćenje ceste.
Danas sam u dva navrata vidio ralicu i uredno imaju rotaciju i ispred čiste ali NE posipaju odnosno nešto sitno sitno sitno kapa od iza ali ništa značajno. To nije nikakvo posipanje.
Stabla porušena uz cestu, vatrogasaca isto tako, NEMA.
Iza zgrade HEP-a uz cestu auti parkirani kako je tko stigao… Policije NEMA. Tamo isto, grane posred ceste, opet vatrogasaca NEMA.
Pa ja neznam, zar je danas državni praznik!?
A što će tek bit sutra!?
Odmor?
Neradna nedjelja?

@Skurinje –> napisao sam da su valda mislili na sela xD
Hreljin, Zlobin, Krasica… itd itd
Krnjevo još uvjek neočišćeno. I zaleđeno. 19.12.2010. 11:55

Srdoči, Tuhtani, Frlani, stari Srdoči: 19.12.2010 – 12:45 i dalje ulice krcate snijega.

Emilia Randica i Benussijeva… prosla je mala ralica, ocisceni dio je uzak, ali cist za voznju. Veca ralica nije ni mogla proci s obzirom da su s obje strane parkirana vozila.

Se zna u čijoj je nadležnosti stubište koje vode iz ulice Uspon Irene Tomee prema Tizianovoj.Usput nadam se da će do sutra ujutro malo popustiti da nam se djeca ne polome na putu za vrtić”Belveder”!
Jersu sve okolne ulice sami led!

19.12.2010.: 15:35: I dalje sve krcato snijega, nema traga ralicama.

Da se zna vrijeme je bilo kada sam pisao 19.12.2010.15: 28 sati

Ponedjeljak, 9:00

Autobusna stanica na Žabici – ZALEĐENO!!

Znam da ralica ne prolazi po pločniku, ali trebalo je to ručno očistiti!
Danas je radni dan, a mnogo ljudi izlazi upravo na toj stanici – moglo bi biti dosta padova i lomova.

trasportatore_delle_nuvole, Molim Vas otvorite novu Tuzibabu za svoja pitanja, gradskoj upravi je upuceno samo ono koje je postavio BoboPortal.

Evo, ponovno zovu snijeg u nedjelju! Sad sam reko, pa da nebude iznenadilo nas je za dva dana xD.
Ceste Rijeka su se baš naradile ovih dana, svaka im čast, prošo sam u Metro i uspio nabrojati uz autocestu na njihovom parkiralistu najmanje 15-ak ralica… Glavno da ih je 6 bilo u opticaju.

Poštovani,
prije svega želimo istaknuti nekoliko činjenica o pripremama nadležnih službi Grada Rijeke za provedbu programa zimske službe i o samom programu zimske službe koji je usvojen.

Pretpostavljamo da Vam je poznato da se na području grada Rijeke nalaze državne, županijske i nerazvrstane ceste te je iz tih razloga donesen usklađen program čišćenja snijega za sve prometnice, a koji provode Hrvatske ceste, Županijska uprava za ceste, Autocesta Rijeka-Zagreb te Rijeka promet u dijelu koji se odnosi na nerazvrstane ceste. Učinkovitost provedbe programa u cijelosti zahtijeva usklađenost u postupanju svih navedenih subjekata, a to konkretno znači da je otvaranje državnih i županijskih cesta, u pravilu, uvjet da bi se moglo pristupiti čišćenju sporednih (nerazvrstanih) cesta.

Drugo što želimo naglasiti je da je u petak u popodnevnim satima, kada su počele snježne padaline, veliki broj osobnih vozila prolazio prometnicama na cijelom području grada. Međutim, zbog nedostatka zimske opreme većina osobnih vozila je zbog intenzivnog padanja snijega ostala praktično zablokirana na prometnicama, pri čemu su onemogućili prolaz i kretanje ralicama zimske službe. Takva situacija znatno je otežala i usporila realizaciju cijelog programa zimske službe te se planirana vremena čišćenja nisu mogla realizirati.

Zbog mokrog snijega nanesena je znatna šteta zelenilu u parkovima, na javnim drvoredima te privatnim okućnicama. Tom prilikom je zbog mokrog snijega na javne površine, nogostupe i prometnice pao izuzetno veliki broj grana i stabala, a na čijem raščišćavanju su hitno intervenirale dežurne službe komunalnog društva Čistoća i vatrogasne postrojbe, kojom prilikom je sa stotinjak prioritetnih lokacija uklonjeno porušeno zelenilo, kako bi se oslobodile prije svega prometnice, nogostupi i ulazi u višestambene zgrade. Sanacija oštećenih stabala se i dalje nastavlja.

Posebna pozornost u programu posvećena je Korzu, kao našem glavnom šetalištu. Komunalno društvo Čistoća je još u petak nekoliko sati nakon početka padanja snijega specijalnom ralicom otvorilo pješačke komunikacije na Korzu, što je jedino bilo moguće u trenucima dok je snijeg još uvijek intenzivno padao. Tijekom subote i nedjelje snijeg je na cijelom području Korza, računajući od Jadranskog trga do Jelačićevog trga očišćen.

Što se tiče KD Autotrolej i odvijanja javnog gradskog prijevoza moramo napomenuti kako su upravo već spomenuti osobni automobili bez adekvatne zimske opreme bili najveći problem u normalnom prometovanju autobusa i održavanju linija. Mnogi su ostali ili ostavili svoja vozila uz ceste. Tek uklanjanjem osobnih vozila i autobusne linije mogle su krenuti u promet redovito i redovitom trasom što se praktički mijenjalo sa svakom vožnjom.

Grad Rijeka svakako je uložio znatna sredstva za organizaciju čišćenja nerazvrstanih cesta te da se posebno angažirao na koordinaciji i organizaciji rada već spomenutih subjekata koji upravljaju pojedinim prometnicama, kako bi se donio usklađen program zimske službe, a njegovu su realizaciju objektivno otežale okolnosti koje smo već spomenuli pri čemu bi svakako trebalo imati u vidu i konfiguraciju te položaj grada Rijeke.

Kao građani jednog mediteranskog grada, u kojem je snijeg kao prirodna pojava prilično rijedak, posebno doživljavamo snijeg i snježne uvjete, pri čemu je percepcija rada zimske službe i komunalnih službi, da tako kažem, dosta osjetljiva i rezultira različitim ocjenama, pa i kritikama. Međutim, budući da ni Grad Rijeka nije u potpunosti zadovoljan radom zimske službe, ocijenili smo da ćemo morati povećati količinu raspoložive opreme za rad zimske službe, ali jednako tako i poraditi na edukaciji građana za život u zimskim uvjetima, jer ćemo očito morati promijeniti uvriježeno mišljenje da je snijeg u Rijeci rijetka i kratkotrajna pojava.

Na kraju Vam još jednom zahvaljujemo na Vašim dobronamjernim primjedbama, koje ćemo svakako imati u vidu pri daljnjem radu zimske službe.

Hvala Vama na odgovoru i nadam se da će se već u četvrtak, kada se najavljuju nove padaline, doći do nekih promjena.

Odgovorite