Zašto mediji nisu obaviješteni o radovima na cesti Rikarda Benčića i da je dio ceste zatvoren?
Nema informacije ni na stranici Rijeka Prometa ni Grada, koji radovi i do kada.
Riječ je o važnoj prometnici i u donjem dijelu ceste postavljeni su betonski blokovi i cesta ima samo jednu traku.
Nalazi se znak samo da je cesta zatvorena u oba smjera osim lokalno (ne da je jednosmjerna), pa je vozilima koji idu prema dolje ili gore otežano prometovanje.
Vozila koja idu dolje su dosta zbunjena kada naiđu na znak “zabranjeno u oba smjera” a vide vozila koja normalno idu prema gore, pa se većinom guraju i prema dolje i netko mora se popeti na pločnik.

I meni su danas trubili kada sam se spuštao a oni su u jednakom prekršaju kada je to zatvoreno osim za lokalno.

Može li se postaviti građevinski semafor da naizmjenično propušta vozila gore/dolje?
Ili da cesta bude samo jednosmjerna prema gore?

Jer je sada signalizacija pogrešna, zbunjujuća i postavljena je kao da je u oba smjera zabranjeno a dolje se čak uključuje i strelica za skretanje pa očito nije.

donald-trump / 15.04.2021.

Poštovani,

Rijeka promet d.d. angažiran je od strane izvođača radova samo za izradu prometnog elaborata privremene regulacije prometa. Obavješćivanje javnosti o vrsti radova i dužini trajanja izvođenja radova, za svaku pojedinu fazu, obveza je izvođača radova i investitora, a to su Hrvatske ceste. Prometnim elaboratom predviđeno je da se kroz zonu izvođenja radova promet odvija jednosmjerno iz smjera zapada prema istoku, odnosno dozvoljeno je kretati se iz smjera Zvonimirove ulice prema Ulici Franje Čandeka, ali ne i obrnuto. Da je predviđeno naizmjenično propuštanje prometa u prometnoj traci za suprotan smjer vožnje, onda bi se to i reguliralo odgovarajućim prometnim znakovima.

U Rijeka prometu navode da su svjesni da vozači ne poštuju prometne propise, o čemu su obavijestili i Policiju te zatražili pojačani nadzor nad odvijanjem prometa na području izvođenja radova. Naizmjenično propuštanje vozila građevinskim semaforom nije moguće organizirati jer je duljina prometne trake između eventualne pozicije semafora u Ulici Rikarda Benčića i kolnika u Zvonimirovoj ulici prekratka i red vozila ispred semaforskog uređaja ometao bi promet u Zvonimirovoj ulici. Izvođač radova trebao je, ali to još uvijek nije učinio, neprozirnim materijalom prekriti lanternu semaforskog uređaja na privozu u Ulici Rikarda Benčića. O tome je Rijeka promet ponovno obavijestio izvođača radova koji je obećao to učiniti u najkraćem mogućem roku. Rijeka promet je uvažio Vašu sugestiju o postavljanju još jednog prometnog znaka “B04” kojim se označuje dio ceste na kojemu je zabranjen promet vozila iz smjera prema kojemu je okrenut znak te obavijestio izvođača radova o potrebi postavljanja tog znaka što je prije moguće.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite