Poštovani,

Radim na Korzu 2A, u ulici gdje se nalazi bivši H&M, te od tamo obavljam uredkse poslove. Inače za rad mi je potrebna koncentracijs i tišina.
Nažalost, mojoj, a sigurno i ostalim stanarima (korisnicima prostora na Korzu) smeta jedan dosljedni samoprozvani “ulični umjetnik” koji svaki dan od početka adventa pušta degutantnu muziku u stilu cajki i turbofolks.
Pošto radim na Korzu, ometa nas u radu. Nadalje, ovaj “umjetnik” ne pjeva, već samo pušta muziku sa zvučnika. Vrijeme adventa je a ja cijeli dan slušam ovakvu glazbu koja se čuje kroz prozore, sramota za jednu prijestolnicu kulture…

UredNaKorzu / 15.12.2021.

Poštovani,

gradske službe, točnije komunalni redari rade svoj posao, sukladno njihovim ovlastima te redovito provjeravaju sve one koji se bave navedenim aktivnostima. Pritom ih upozoravaju da na taj način krše Odluku o komunalnom redu, jer na površini javne namjene, bez odobrenja Odjela gradske uprave za komunalni sustav, nije dozvoljeno postavljati glazbene, kao ni uređaje za reprodukciju zvuka te uređaje za razglas i pojačanje zvuka. U suprotnom, taj je prekršaj kažnjiv novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna. Komunalno redarstvo redovito kontrolira površine javne namjene, posebice Korza, te zabavljače i svirače provjerava imaju li potrebna odobrenja za takve aktivnosti na Korzu. Ukoliko nemaju, prema njima se poduzimaju raspoložive mjere. Nažalost, komunalni redari ne mogu uvijek biti prisutni na određenoj lokaciji i u točno određeno vrijeme, jer ih nema puno, a djeluju na području cijeloga grada.

Odjel gradske uprave za kulturu daje suglasnost za nastupanje na Korzu i stoji jedino iza onih programa koji su dio Programa javnih potreba u kulturi ili su mu poznati korisnici koji programe izvode.

U slučaju da se ovo ponovi, a procjenjujete da nije riječ o izvođačima koji imaju propisane dozvole Odjela za komunalni sustav, slobodno izravno kontaktirajte komunalne redare na besplatni broj telefona Dežurnog centra komunalnog redarstva 0800 51 00, kako bismo što prije reagirali i barem privremeno umanjili ovaj problem.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja