Ovu tužibabu sam stavio pod kategorija Komunalno redarstvo jer smatram da je ovako okićeni bor na sredini Korza ruglo i potrebno ga je ukloniti.

A sad pitanje: tko je odgovoran za postavljanje ovako jadno i bijedno okićenog na sredini Korza i tko to nema smisla za lijepo?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Rijecanin / 06.12.2012.

Bor bi stvarno mogao biti lijepši, no koliko me sjećanje služi ove godine je čak i bolji nego prošle

otužno crven, i neprimjereno okićen za 2. ili 3. grad po važnosti u Hrvatskoj.
Stvarno su se odgovorni mogli malo bolje potruditi, svake godine je bio jadan, a ni ove nije zablistao onako kako bi trebao zablistati na KORZU!!!
Jedva čekam odgovor!

Jedan rotor oko njega bi trebalo oznacit … za onaj vlakic

Jučer sam prolazila Korzom i stvarno je bio lijep ugođaj, ali taj bor je okićen tako grozno i čak bi korzo ljepše izgledalo da ga nema nego da su ga na taj način okitili.. I šta se stvarno ne može maknuti ono “zelenilo” ispred Erste banke?? Banka na ulaz stavila lijepe led lampice, a grad Rijeka već godinama zeleno zeleno…

Izgleda da je netko u gradu Rijeci definitvno cijepljen od lijepog.

pitanje je koliko je grad uopce izdvoijo sredstava za kicenje korza ,mozda nisu imali za ljepsi bor 🙂

Poštovani,

do 2009. godine Grad Rijeka je tijekom prosinca, na raznim lokacijama javnih površina u Rijeci, postavljao i kitio osam jelki. Zbog recesije gospodarstva i opće krize koja se reflektira i na proračun Grada, odustalo se od postave jelki na svim lokacijama, osim središta Korza. Time je, smanjen obim kićenja, a istovremeno je reducirana i nabavka materijala, odnosno svedena je isključivo na nabavku materijala kao zamjenu za postojeći dotrajali ili oštećeni materijal. S obzirom na to, ovogodišnje božićno-novogodišnje ukrašavanje grada na javnim površinama u Rijeci identično je prošlogodišnjem, dakle, i jelka na Korzu okićena je na isti način kao i prošle godine. Naravno, teško je zadovoljiti svačiji ukus oko izgleda dekoracije. Ipak, držimo da jelka okićena primjereno društvenome trenutku u kojem živimo te neće biti uklonjena.

Isto tako, kada govorimo o ukrašavanju grada u predblagdanskome razdoblju, željeli bismo napomenuti kako je Grad Rijeka prethodnih godina nekoliko puta raspisivao javne natječaje u kojima smo pozivali arhitekte i dizajnere da nam dostave svoje prijedloge za ukrašavanje centra grada, međutim, na takve se natječaje nitko nije odazivao. Sada se, kao što smo i naveli na početku ovoga odgovora, nalazimo u takvoj gospodarskoj situaciji kada više nismo u poziciji raspisivati takve natječaje niti nabavljati nove dekoracije.

O uređenju grada tijekom cijele godine, posebno u prosincu, u vrijeme karnevalskih događanja i sličnim prigodama brinu se djelatnici zaposleni u dva odjela gradske uprave, KD Čistoća i Turističkoj zajednici Grada Rijeke u sklopu obavljanja svojih redovitih poslova.

S poštovanjem,
Gradska uprava

… barem je u skladu sa crvenocrnom jumbo reklamom poznate svjetske modne marke … sa obliznje fasade … mozda nas angjeo zatornik zbog ovakvog nedvosmislenog arangmana gradske uprave i robne kuce sutra ipak postedi … i skrene negdje drugdje.

Poštovani,

postavio sam kratko i jasno pistanje, a dobio sam odgovor kakvi građani Rijeke ne zaslužuju.

” Ipak, držimo da jelka okićena primjereno društvenome trenutku u kojem živimo te neće biti uklonjena” – koji kliše, to je stvarno previše, pa čak i ako je od Vas. Nisam nikako, a vjerujem ni drugi zadovoljni ovakvim Vašim odgovorom.

Mislim stvarno ovakav odgovor nije nitko zaslužio.

Bilo bi bolje da ste odgovorili da je ispao tako kako je ispao jer za bolje ne znamo, takav bi odgovor više cijenio.

Isto tako Vam predlažem da za slijedeću godinu angažirate građane Rijeke koji će sa malo para, ali puno više volje i mašte okititi jelku bolje i ljepše nego grad koji raspolaže s toliko stotina tisuća kuna….

Sve u svemu, razočaran sam…

… ili su citajuci N.L. bili omadjijani njegovim crveno crnim naslovima…za spas svijeta.

Odgovorite