Ne znam je li ovo prava kategorija, ali po gradskim naseljima zgrade su krcate ostakljenih oglasnih ploca na kojima nema istaknutog imena firme. Kod mene konkretno na Krnjevu na par zgrada stoje takve ploce. Na upit predstavnika zgrade tko je to postavio, covjek nema pojma. Kako je moguce da ovlastena osoba ne zna tko je dosao, probusio fasadu i postavio ploce? Zvao sam Rijeka Stan, oni nemaju pojma ili se prave glupi. Iza ploca se nakuplja vlaga, odgovor ne daje nitko, a firma mudro kupi novce od oglasavanja. Kako nisam redovnim putem dosao do informacije, nazvao sam frizeraj s oglasa i rekao da i ja zelim platiti oglas, i vlasnica mi je rekla da to drzi izvjesna tvrtka “MAPHA MARKETING” iz Rijeke. Stvarno mi se ne da glumiti policajca, pa evo pitam, postoji li nacin da se dozna zasto je ta tvrtka postavila oglase bez da je kontaktirala ovlastenu osobu u zgradi i napravila ugovor za oglasavanje, ili je to mozda privatni deal predstavnika zgrade i te tvrtke? Tko se uopce bavi ovakvim slucajevima? Policija sigurno ne, odkantali su me kad sam ih zvao i naputili na Rijeka Stan gdje me neka sluzbenica također ostavila bez odgovora.

Nedjeljko Jukic / 18.05.2010.

Pa eto, glavno da nije tvrtka iz Zagreba :-p

Šalim se, naravno. Zanima me zna li netko rješenje za ovo? Ja sam osobno radio u marketinškim firmama jedno vrijeme, ali nismo imali ovakvu praksu. Volio bih da se uvede malo reda u marketing, ne želim da me doma nazivaju razni ponuđači koječega, a ovo s pločama je, uvjeren sam, protuzakonito.

Poštovani,

Iz Odjela za komunalni sustav dobili smo sljedeće očitovanje:

Korištenje hodnika i pročelja zgrada koje su u privatnom vlasništvu više suvlasnika za postavljanje oglasnih ploča i sličnih naprava regulirano je Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.
U konkretnom slučaju tvrtka koja se bavi reklamiranjem dužna je sa suvlasnicima zgrade zaključiti ugovor o korištenju hodnika ili pročelja zgrade.
Ukoliko takva tvrtka postavi oglasni ormarić i sličnu napravu bez zaključenog ugovora suvlasnici mogu zahtijevati skidanje postavljene naprave neposredno od tvrtke koja ju je postavila, a u slučaju odbijanja suvlasnici to mogu učiniti tužbom pred općinskim sudom.
Ovlašteni predstavnik suvlasnika i upravitelj zgrade dužni su poduzeti sve radnje da se problem kojeg navodite riješi u skladu s propisima o vlasništvu.
Provjerili smo i doznali da tvrtka na koju ukazujete ima postavljenu jednu reklamu dimenzije 3 x 4 m na pročelju zgrade Krnjevo 20, a reklama je postavljena na temelju zaključenog ugovora sa suvlasnicima zgrade. Za oglasne ploče postavljene u hodnicima u unutrašnjosti zgrada predstavnici tvrtke kažu da su sa svim suvlasnicima zgrada zaključili odgovarajući ugovor.

Svaka Vam cast! Ovako brzom odgovoru se nisam nadao. Lijepi pozdrav.

Stovani iz tvrtke Mapha! Takodjer zahvaljujem na odgovoru, nesporazum po meni i dalje stoji, no izmedju suvlasnika zgrade i predstavnika stanara. Gospodin koji obnasa navedenu duznost nijece da zna za Vasu tvrtku, sto ostavlja mogucnost da ste mozda i ne znajuci napravili privatni deal upravo s jednom osobom, umjesto sa suvlasnicima gdje je predstavnik stanara imao biti tek posrednik. Bit cu slobodan ovo pitanje ispitati dalje.

Odjelu za komunalni sustav jos jednom pozdrav i hvalibaba na promptnosti.

Vrsitelj duznosti predstavnika stanara se naglo sjetio ugovora potpisanog s Maphom. Kaze kako deal nije novcani vec nam Mapha ustupa oglasni prostor, dva puta po 1 A4 fomat na svojoj ploci. Prica je suplja jasno, jer mi mimo tog prostora kojeg nam kao navodno nudi Mapha, imamo oglasni prostor u portunu kod postanskih sanducica i to od kad je zgrada useljena. Pa samo dijete moze popusiti tu pricu kako je Mapha besplatno i s takvim dealom dobila prostor. Najbolje od svega, oglasni prostori pod panoom kojeg je Mapha postavila, u cjelosti je popunjen, dakle nisu nam ostavljena niti ta dva komada za nase oglase koja su zajamcena ugovorom. Ma moze vas biti sram, s cim se bavite i na koji nacin i onoga tko od takvih stvari okrece glavu. Sto je iduce? Stavit ce te nam Coca Cola automat u portun a deal ce biti da i mi mozemo iz njega za 5 kn uzimati pice? SRAMOTNO!!!

Odgovorite

Kalendar događanja

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 29.07.
 • (21:00)

Ljeto na Gradini: Tonči Huljić i Madre Badessa

"Tonči & Madre Badessa" autorski je projekt u kojem se Tonči Huljić pojavljuje u ulozi skladatelja, aranžera i pjevača....

Detaljnije

Književni susret
 • 31.07.
 • (10:00)

Knjiga na jutarnjim mjestima: Marina Vujčić & Sigurna kuća

Ljetna priča iz Benčića donosi jutarnji razgovor s autoricom Marinom Vujčić koja pripovijeda o nasiljima o kojima se ne piše u novinama, o ženama koje pate i ne nalaze izlaz...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije

Druženje
 • 02.08.
 • (20:00)

Superteam Balkan IT Superquiz dolazi u Rijeku

Označite svoje kalendare za 2. kolovoza 2024. jer će se ovaj događaj u Rijeci održati u prostorijama na studentskom kampusu u kafiću Akvarij, smještenog u ulici Radmile Matejčić 5. Prema najavama okupljanja se očekuju već u 19 sat...

Detaljnije