Poštovani,

Nakon što je autobusno stajalište “Dječja bolnica” u oba smjera izvan funkcije za prigradske linije 23 i 23 (koristi samo linija 1), umjesto navedenog stajališta u funkciji je autobusno stajalište “Bazeni Kantrida”. Stajalište u smjeru Rijeke ima autobusnu čekaonicu, no u smjeru Opatije nema autobusne čekaonice.

S obzirom da stajalište “Bazeni Kantrida” koriste tri linije (gradska linija 1 te prigradske linije 23 i 32), postoji li mogućnost da se u smjeru Opatije postavi staklena čekaonica, kako bi putnici mogli čekati autobuse pod zaštitom od sunca, vjetra i kiše. Napominjem kako na autobusnom stajalištu u navedenom smjeru nema klupica.

Također, zanima me kada TD Rijeka plus planira adekvatno označiti sve autobusna stajališta propisanom signalizacijom na dionici Novi List – Preluk u oba smjera, odgovarajućim oznakama žute boje (H53-1) i prometnim znakom D47? Na nekim stajalištima signalizacije nema, ili je pod utjecajem vremenskih uvjeta požmarila. Sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama i Pravilniku o autobusnim stajalištima, označavanje autobusnog stajališta samo tablama KD Autotrolej nije adekvatno i primjereno.

S poštovanjem.

Marko111 / 05.07.2024.

Poštovani,
u Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet navode da zahtjev za postavljanje autobusne čekaonice na stajalištu Bazena Kantrida, u smjeru Opatije, trebate uputiti Mjesnom odboru Kantrida, jer je to uobičajena procedura kada su u pitanju ovakvi i slični zahvati. Ukoliko Vijeće Mjesnog odbora usvoji Vaš zahtjev, postavljanje čekaonice realizirat će se u sklopu malih komunalnih akcija. S obzirom da se Proračun Grada za tekuću godinu usvaja krajem prethodne, kada se pažljivo planiraju prihodi i rashodi, Grad Rijeka trenutačno nema osigurana sredstva za postavu čekaonica u redovnom programu, već se to eventualno može financirati isključivo iz sredstava prioriteta pojedinog mjesnog odbora.
Horizontalna signalizacija na autobusnim stajalištima na dionici Novi list – Preluk u oba smjera bit će obnovljena početkom rujna 2024. godine. Vertikalna signalizacija na autobusnim stajalištima na kojima nedostaje bit će postavljena u sklopu redovnog održavanja.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite