Poštovani, u srijedu 4.3.2020 autobusu na liniji broj 6 curilo je ulje na dionici od Turnića do Krnjeva cijelom trasom po sredini kolnika i na ugibalištima stanica. Koliko je to opasno za sve sudionike u prometu a pogotovo motoriste i mopediste mislim da ne treba posebno naglašavati.

Zanime me zbog čega se tehnički neispravnim autobusima dozvoljava prometovanje, da li se može tražiti naknada štete od Autotroleja u slučaju prometne nezgode uzrokovane uljem na cesti koje ispuštaju njihovi autobusi te da li se razmišlja o tome da konačno netko odgovara za sustavno zanemarivanje sigurnosti prometa zbog neodržavanja autobusa u Autotroleju? Da li netko treba stradati prije nego što se odgovorne pozove na red?

Također Rijeka ceste ili tko je već zadužen za sanaciju ulja na cestama to radi nedovoljno kvalitetno, samo posipanje nije bitno utjecalo na sigurnost, cesta je i dalje skliska, a ulje bi trebalo detaljnije očistiti.

jego / 06.03.2020.

Poštovani,
iz Komunalnog društva Autotrolej ispričavaju se zbog ove situacije te ujedno obavještavaju kako je, neposredno nakon što je došlo do isteka ulja iz autobusa vozač o svemu obavijestio nadležne te je ugovorni izvođač Rijeka prometa d.d. za potrebe hitnih intervencija, tvrtka Rijeka Tank d.o.o. pristupila tretiranju kolnika na zauljenim površinama. Nažalost, ovakav kvar na autobusu, odnosno puknuće cijevi od ulja, nije bilo moguće uočiti na dnevnom pregledu vozilu i samim tim reagirati prije nego što je do nezgode došlo.
U Rijeka prometu ističu kako sanaciju ulja na cestama tvrtka Rijeka Tank d.o.o., koja je za to ovlaštena i opremljena, incidentne situacije iste i slične prirode provodi stručno i kvalitetno, u cilju brze uspostave sigurnosti u prometovanju i prema svim korisnicima prometnih površina.
Osim toga, provjerom kolnika, utvrđeno je da nema proklizavanja te da nije ugrožena sigurnost odvijanja prometa. Kasnije, više zbog estetskih, a ne sigurnosnih razloga, obavit će se ispiranje, odnosno čišćenje tretirane površine kolnika vodom iz cisterne.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja