Poštovani,

imam upit vezano za asfaltiranje prometnica u Rijeci. Naime, postoje nekoliko frekventnih ulica koje vape za novim završnim slojem asfalta, kao što su na primjer: ul.Zdravka Kučića, Kvaternikova ulica, Marohnićeva, Kumičićeva na dijelu od dispanzera do tete rože, zatim ulica Kozala, Baštijanova, Vukovarska od križanja s Čandekovom pa sve do Pehlina… samo su neki od primjera koji nikako da se obnove kolnici, dok primjerice obnavlja se kolnik u ulici Školjić koja ima daleko manje prometa od navedenih ulica. Stoga je moje pitanje kada će se navedene lokacije početi obnavljati?

Drugo , molim da se sanira jedno ulegnuće (rupa) na početku ulice Šetalište A. K. Miošića (slika 1), te također ulegnuće u Brajšinoj ulici (slika 2).

Greenpower / 28.05.2020.

Poštovani,
u Rijeka prometu d.d. ističu da je Ulica Školjić jednosmjerna prometnica u smjeru istok-zapad, iznimno opterećena dnevnim prometom, a k tomu su uz nju koncentrirani brojni komercijalni i drugi sadržaji. Uz samu prometnicu smješteni su benzinska postaja, zatvoreno i otvoreno parkiralište te razni poslovni i trgovački prostori, gdje svakodnevno prolaze i vozila za dostavu. Veliki dnevni intenzitet prometa koji se odvija već dugi niz godina, uz sanirane prekope, zbog raznih izvedenih zahvata na podzemnim instalacijama u trupu kolnika prometnice, uvelike je oštetilo asfalta Slijedom navedenog i na temelju zahtjeva i sredstava iz prioriteta Mjesnog odbora Školjić, bilo je neophodno pristupiti obnovi, tj. sanaciji i asfaltiranju kolničkog traka.

Činjenica je da postoje i frekventnije ulice u gradu, poput onih koje i sami navodite, a kojima je također potrebna sanacija. U studenom 2014.godine Rijeka promet je izradio Elaborat stanja nerazvrstanih cesta na području Grada Rijeke koji objedinjuje sve nerazvrstane ceste s podjelom po prioritetnim sanacijama temeljeno po kategorizaciji, značaju i prometnoj opterećenosti.
Vjerujemo da ste upoznati da se posljednjih godina pristupilo postupnoj sanaciji dionica Kumičićeve, Mihanovićeve, Ulice Kozala, Žrtava fašizma te Grohovčeve i ti radovi, u okviru raspoloživih financijskih sredstava iz Plana održavanja, planirani su i ove godine. Nažalost, zbog pojave pandemije Corona virusa planirani radovi na sanaciji nerazvrstanih cesta značajno su smanjeni ili odgođeni za naredno vrijeme kada će se ukupna situacija u gospodarstvu i u društvu zasigurno popraviti.

Po pitanju sanacije ulegnuća od starih prekopa, za istaknuti je da se te sanacije izvode kontinuirano u sklopu radova redovitog održavanja na svim nerazvrstanim cestama. Tako će se riješiti i oštećenja koja ste uočili i dojavili u Brajšinoj ulici i u Ulici Šetalište A.K. Miošića.
Još jednom Vam zahvaljujemo na javljanju te ljubazno molimo za strpljenje i razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja