Poštovani,

planira li se ove godine sanacija kolnika glavnijih prometnica poput ulice Zdravka Kučića, Kumičićeve ulice, Vukovarske ulice (poglavito tamo kod Plodina) ulice Pehlin i Baštijanove ulice?

Navedene ulice podosta su razrovane u smislu udubljenja i napuknuća asfalta ili su pune neadekvatno napravljenih zakrpa. Stoga molim za odgovor kada se planira sanirati navedene ulice.

P.S. (za komunalno redarstvo)

Uz ovo pitanje, šaljem i još jednu molbu da obavijestite Energo kako bi uklonio bačene tenisice na kabel od rasvjetnog stupa nakon kućnog broja 10 u Kvarnerskoj ulici.

Hvala, srdačan pozdrav.

Greenpower / 12.04.2021.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav navode da sanacija većih površina kolnika u ulici Zdravka Kučića, Kumičićevoj, Vukovarskoj, Pehlin i Baštijanovoj, nažalost, nije predviđena u ovoj godini. Planirano je izvođenje mjestimičnih sanacija kolnika na navedenim i na drugim kolnicima nerazvrstanih cesta kojima upravlja Grad Rijeka, u okviru radova redovitog održavanja prometnica.
U navedenom Odjelu ističu kako su se, prije pojave pandemije korona virusa, kontinuirano u svakoj planskoj godini, izvodile sanacije većih površina kolnika prometnica, među kojima su veći dijelovi Mihanovićeve, Kumičićeve, Kontuševe,, Ulice Žrtava Fašizma, Ribarske, Ulice Fra Serafina Shoena, ulice Mihačeva Draga, Ante Kovačića, Tizianove i mnogih drugih ulica. Kao što i sami znate, pandemija korona virusa značajno je unazadila sve segmente života, a posebice gospodarstvo koje trpi najveće posljedice. Upravo stoga Grad Rijeka među prvim je gradovima donio niz mjera za pomoć obrtnicima i poduzetnicima, zakupnicima poslovnih prostora, kako bi što lakše podnijeli ovo krizno razdoblje. Otegotne okolnosti vezane za pandemiju utjecale su i na gradske prihode, zbog čega značajan broj planiranih aktivnosti, nažalost, trenutačno nije moguće provesti te su odgođene za vrijeme kada će, prije svega, to dopustiti prihodi Proračuna. Tada će se nastaviti s predviđenim sanacijama većih površina nerazvrstanih cesta koje je Odjel gradske uprave za komunalni sustav evidentirao Elaboratom o stanju cesta kojima upravlja Grad Rijeka.
Tenisice s kabela rasvjetnog stupa uklonit će se u što kraćem roku.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja