Dosta je tužibaba vezano za održavanje objekata kojima upravlja Rijeka sport, krivci su prema odgovorima gradske uprave vandali (pa ne znam zašto se onda netko time ne pozabavi ako je to baš tako). No čini se da vandali nisu jedini problem – u ovom primjeru krivac je starost, dotrajalost i općenito neodržavanje i neulaganje, pa su se dečki na ulazu u Dvoranu Mladosti (u kojoj se održava dvoransko nogometno prvenstvo gdje se roditeljima koji dovode djecu naplaćuje 10kn ulaz!) snašli – kako? Pogledajte na slici.

Sige u garaži na bazenu već su veličine da mogu biti eksponati u prirodoslovnim muzejima.

Dobrodošli u Rijeku – mjesto inovacija, startupova, kulture, tehnologije i znanosti.

jego / 16.12.2019.

Poštovani,
kao što Vam je zasigurno poznato, upravljanje i održavanje sportskih objekata u vlasništvu Grada Rijeke u nadležnosti je Rijeka sporta d.o.o., tvrtke koja je u posljednjih desetak godina završila veliki investicijski ciklus kojima su izgrađena tri nova kapitalna sportska objekta. To su Bazeni Kantrida, Atletska dvorana Kantrida i Centar Zamet, čime je značajno podignuta kvaliteta treninga svih korisnika, kapaciteti sportskih borilišta te mogućnost bavljenja različitim sportovima.
Društvo upravlja sa 16 objekata sporta i tehničke kulture u kojima korisnicima objekata osigurava sve potrebne uvjete za provedbu programa Javnih potreba Grada Rijeke u sportu i tehničkoj kulturi, kao i realizaciju komercijalnih i ostalih programa.
Plan poslovanja Rijeka sporta za 2019. godinu, kao i Godišnji plan održavanja objekata sporta i tehničke kulture za 2019. godinu te kapitalne investicije, temelje se na proračunskim sredstvima Grada Rijeke.
Vezano za Vaše navode o dotrajalosti i starosti pojedinih objekata, u Rijeka sportu podsjećaju kako je Dvorana mladosti izgrađena davne 1973. godine te se slažu s tvrdnjom da joj je potrebna temeljita rekonstrukcija i sanacija. Procijenjena vrijednost tih radova iznosi cca 10 milijuna kuna, koje Rijeka sport u ovom trenutku ne može osigurati , ali se poduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi se ta sredstva u dogledno vrijeme osigurala.
Kao što ste i sami naveli, Nogometni klub Lokomotiva je, kao organizator Dvoranskog prvenstva Grada Rijeke u nogometu, napravio priručni sistem zatvaranje vrata za koji, ističu u Rijeka sportu, nije dobio odobrenje Društva te je i uklonjen.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovana upravo,

iskreno ne razumijem zašto se ide u velike investicijske cikluse i grade nekretnine i objekti (koji se, prema ranijim tužibabama također ne održavaju) ako se nije u stanju dovesti u red postojeće objekte. Ovako se gomilaju nekretnine i troškovi održavanja, a iz vašeg odgovora je evidentno da se niti ranije izgrađeni objekti (samodoprinosima građana) nisu u stanju održavati (čak ni minimalno održavanje se ne radi).

U prijevodu plan poslovanja Rijeka sporta kaže: isplaćujemo plaće i to je to, a održavanje objekata druge godine – možda. Ista stvar je i sa Rijeka plusom i njihovim održavanjem autobusa pa me zanima da li je svo održavanje u Rijeci u nekom stand by modu dok se ne isfinancira sve projekte iz kulture (uz proračun od preko milijarde kuna za 2019.)? Ako da, ludo sve skupa.

Zanima me da li je strategija grada Rijeke samo graditi nove (sportske) objekte, a stare ostaviti propadanju i sustavno zanemarivati (osim Dvorane Mladosti tužno je gledati i npr sportski kompleks 3. Maj sa dvoranom)?

Odgovorite