Centar tehničke kulture Rijeka provodi besplatni program reintegracije neaktivnih mladih osoba s područja Primorsko-goranske županije na tržište rada, osposobljavajući ih za danas veoma tražena zanimanja.

Riječ je o projektu Radar koji mladima od 15 do 29 godina, koji se trenutno ne obrazuju, nisu zaposleni i nisu u sustavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, nudi nekoliko vrsta osposobljavanja – za radnike na visinskim radovima, voditelje brodica B i C kategorije, administratore u sportskim organizacijama i asistente na EU projektima.

Centar tehničke kulture ovim projektom usmjeren je na povećanje mogućnosti zapošljavanja neaktivnih mladih ljudi mijenjajući njihovu percepciju vlastitog položaja i utječući pozitivno na njihov stvarni položaj na tržištu rada kroz jačanje samopouzdanja, znanja i vještina potrebnih za (samo)zapošljavanje.

Kako bi o projektu i njihovim polaznicima doznali više, zaplovili smo s radarovcima koji, uz stručne mentore Jedriličarskog kluba Maxi, sudjeluju u osposobljavanju za voditelje brodica B i C kategorije. Nakon odrađenog teorijskog dijela, došlo vrijeme je za izlazak na more i upoznavanje s jedrilicom i jedrenjem, a kako im ide, jesu li se zaljubili u jedrenje i što dalje planiraju, saznajte u našem videu!

Projekt Radar provode: Centar tehničke kulture Rijeka (korisnik), Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, Visoka poslovna škola PAR, Jedriličarski klub Maxi i Sportsko penjački klub Tuhobić. Više informacija o projektu dostupno je na web stranici Centra tehničke kulture Rijeka.