Zatvaranje 40. Ri Rock festivala u Pogonu kulture doživjelo je velik uspjeh i pozitivnu reakciju mnogobrojne publike. Najavljen je i dobitnik nagrade za Demo bend desetljeća: znameniti brass-punk sastav Krešo i Kisele Kiše.

Večer je započela izvanrednim nastupom kastavskog folk metal sastava Po’ Metra Crijeva čiji su tekstovi inspirirani raznim istarsko-primorskim motivima, od dobrog fažola do partizana. Nakon njih, Valter Kocijančić iz legendarnog Parafa dočekan je uz neviđeni entuzijazam mlade publike. Nastavljajući niz punkerskih ikona, Pankrti su svojim nastupom oživjeli mnoge stare hitove svoje četrdesetogodišnje karijere, uključujući i Bandieru Rossu. Prave zvijezde večeri su ipak bili Krešo i Kisele Kiše, koji je osvojio 3000 kn za snimanje i mastering u Studiju Palach te bon od 4000 kn za kupnju glazbene opreme u Art of Music trgovinama.

Organizatori Ri Rocka izrazili su izrazito zadovoljstvo novim formatom festivala te se srdačno zahvaljuju svima koji su ga podržali. Zaključne komentare možete čuti u video prilogu, kao i intervjue s glazbenicima.