Na festivalu Ri – Rocka Zvukom preko vode, publika je tijekom petka uživala u Sajmu rukotvorina, dvjema radionicama za sve generacije: Ri Rock akademiji i radionici udaraljki i puhačkih instrumenata Music Makersa u večernjem dijelu sve je završilo nastupima riječkih bendova PokleValoviKung FOO FightersIz@ Medošević & Borgie, Po Metra CrijevaSpeedclaw i Old Night.

Ovaj prvi festivalski vikend u Exportu nastavljen je u subotu. Dnevni program počeo je u 10 sati Sajmom rukotvorina i Izložbom mladih umjetnika Galerije SKC, a nastavio se radionicama bubnja, gitare, basa i pjevanja Ri Rock Akademije te radionicom Poi – formom plesa i vrstom žonglerske tehnike koja potječe s Novog Zelanda.

U poslijepodnevnom dijelu okupljeni su mogli prisustvovati susretu automobila, motocikala i drugih vozila starijih od 30 godina Rust’n’Roll  te u devetom okupljanju ljubitelja legendarnog talijanskog skutera Vespe, koji su se nakon cjelodnevnog đira od Rijeke preko Bakra do Crikvenice i natrag naposljetku skupili kod Exporta, kako bi svi zajedno uživali u večernjem dijelu programa festivala Zvukom preko vode. 

Subotnja svirka okupila je bendove: PaperTigers, She Loves Pablo (Zagreb), Rezerve (Makarska), Fakofbolan (Pula), STARE PIZDE (KUD Idioti tribute) i Mašinko (Zagreb).

U Exportu slijedi bogato ljeto

Pred Riječanima i gostima Rijeke je još niz događanja u Exportu.

Večeras (17.7.) u Exportu je Sailor festival, sutra (18.7.) Warehouse w/ Lucretio & Ilija Rudman, a sljedeći vikend u nedjelju (26.7.) jazz program Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture.

Ali to nije sve. U Kalendaru događanja na Mojoj Rijeci pratite sve što čini Ljeto u prijestolnici kulture 2020.