To su fotomonografija „Rijeka – Luka različitosti“, objavljena u siječnju 2020. uoči otvorenja projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 te najnovija „Rijeka bijelih snova“ o Hrvatskom nogometnom klubu Rijeka, 600-stranična monografija kluba objavljena u prosincu 2020.

Obje monografije u produkciji riječkog izdavača karakterizira velik broj autora i suradnika koji su participirali u ukupnom sadržaju. Monografiju „Rijeka – Luka različitosti“ grafički je uredio Željko Maletić i studio Digital Experience, a u monografiji „Rijeka bijelih snova“ sudjelovala su dva riječka dizajnerska studija: Fabula design (korice) i Chamango group design (knjižni blok).

Naklada Val već je imala uspjeha u natječajima za najljepšu hrvatsku knjigu, jer je prije dvije godine monografija Općine Kanfanar uvrštena među dvadesetak najljepših knjiga u Hrvatskoj za 2018. Zahvaljujući tom izboru, knjiga je prikazana na Sajmu knjiga u Leipzigu, bila je izložena na izložbi Book Art International za vrijeme najvećeg svjetskog Sajma knjiga u Frankfurtu te tijekom predsjedanja Hrvatske u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu. Knjigu je dizajnirao Sonda Studio iz Vižinade, a isti nakladnik i dizajnerski tim u 2021. rade na prvoj monografiji Grada Kastva.