U Morskom prascu, na plaži ispod stadiona Kantrida, sinoć je udruga Koga briga organizirala natjecanje u kuhanju brudeta, čijom su se prodajom prikupljala za program “Moje mjesto pod suncem”.

U sklopu programa Centar za kulturu dijaloga te Udruge za promicanje kvalitete obitelji “Šarolija” skrbe o 42 djece čije obitelji žive u izrazito teškoj materijalnoj situaciji. Humanitarno natjecanje okupilo je 15 timova, od kojih su jedan činili zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i proslavljeni kuhar Stevo Karapandža.

Kuhali su i pjevači Dule Jeličić i Šajeta, glumice HNK Ivana pl. Zajca Jelena Lopatić i Aleksandra Stojanović, pjevač “Jonathana” Zoran Badurina, olimpijci Samir Barać, Aramis Naglić i Marijo Šivolija, u ime Primorsko-goranske županije kuhala je pročelnica Edita Stilin, novinari i drugi. Žiri na čijem je čelu bio poznati i priznati chef Matej Janković najboljim je proglasio brudet koji su skuhali riječki olimpijci, druga je bila ekipa “Nevera s Kvarnera”, dok je treće mjesto osvojila ekipa HAD2O.

Timove je bodrio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ispred Morskog prasca okupio se velik broj Riječana i njihovih gostiju, koji su se, uz dobru zabavu i ukusnu hranu, ujedno sudjelovali u hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.

Natjecanje u kuhanju brudeta je ujedno i uvod u
tradicionalni, ove godine četvrti po redu, humanitarni plivački polumaraton za
sportaše i rekreativce koji će se na trasi između Bivija i Kantride, odnosno od
ugostiteljskih objekata “Morski prasac” i “Empeduja”, održati iduće subote, 1.
rujna.

Cjelokupno događanje vezano je uz projekt Kantrida FKK 2020,
koji je osmislio Damir Čergonja Čarli.