Prof. dr. sc. Vladimir Takšić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci dobitnik je nagrade za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2018. godinu. Jedna je to od pet nagrada koje će se 12. prosinca u sveučilišnom Rektoratu dodijeliti najzaslužnijim riječkim znanstvenicima.

U kategoriji mladi znanstvenik, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je dr. sc. Marko Šestan s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se doc. dr. sc. Vilku Petriću s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i prirodne znanosti doc. dr. sc. Davoru Dragičeviću s Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, dok je doc. dr. sc. Ninu Krvavici s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pripala nagrada u području tehničke i biotehničke znanosti.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.

Odluke o dodjeli Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za prošlu godinu donesene su, na prijedlog stručnog povjerenstva, na 83. sjednici Zaklade.